El Departament de Salut de Xàtiva oferix teràpia ocupacional per a pacients amb dany cerebral adquirit

Xàtiva, 25.10.19

El Departament de Salut Xàtiva-Ontinyent ha posat en marxa uns tallers ocupacionals per a pacients amb dany cerebral adquirit (DCA). Esta teràpia es presta per mitjà d’un conveni amb l’associació de dany cerebral «Nueva Opción» de València.

Esta entitat disposa de dos centres de dia i un centre d’activitats en la capital on atén prop de 80 persones i més de 110 famílies a l’any amb el cofinançament de la Generalitat Valenciana. Esta experiència, que es realitza ja en l’Hospital Lluís Alcanyís de Xàtiva, és la primera realitzada fora dels seus centres en la capital. El col·lectiu disposa de professionals en teràpia ocupacional, neuropsicologia, fisioteràpia, logopèdia i treball social

Els pacients amb necessitat de Teràpia Ocupacional són remesos des dels serveis de Neurologia i Rehabilitació del Departament on són valorats i seleccionats.

El servei es presta en una sala especialment habilitada pel Departament per a esta activitat terapèutica i ubicada en la zona de docència, i compta amb amb facilitats per a l’estacionament i l’accessibilitat d’este tipus de pacients.

Entre l’activitats que es presten figuren els tallers ocupacionals, de creació artística, de manualitats, d’estimulació cognitiva, esports i en especial el taller de necessitats en la vida diària com les autocures, el vestit i la higiene personal.

Els tallers busquen generar adhesió dels pacients a través d’una iniciativa «que els faça interessants, innovadors i que generen motivació» entre els que participen, com indiquen estos professionals.

Els tallers es desenrotllen des de fa una setmana en dos sessions setmanals de tres hores cada una i estan atenent ja a una dotzena de pacients del Departament de Salut Xàtiva-Ontinyent.

Comenta la noticia

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.