A Cerdà ja comencen a gaudir de les festes amb l’encesa de la Foguera

Per primera vegada Cerdà trasllada les festes patronals de Sant Antoni al cap de setmana per augmentar la participació.

Per primera vegada en la història, el municipi de Cerdà trasllada els dies grans de les seues festes de Sant Antoni al cap de setmana. Així aquest dissabte 19 de gener es el dia de la cremà i el diumenge 20, el dia del seu patró. La decisió es pren per a fomentar les celebracions i augmentar la seua participació per impedir que desapareguen.

Tres són enguany els festers, Mª Jesús Gómez, Olegario Calatayud i Joaquín López, més conegut per “Jimmy”; que serà, tal i com es va decidir per sorteig, el portador de la bandera. Ells han destacat la gran col·laboració del poble que ha permès organitzar un fum d’actes i és que aquesta és la gran característica de les festes de Cerdà que es comprova també al muntatge de la gran foguera instal·lada en la plaça Bandera d’Espanya, enguany de 8’5 metres d’alçada.

A Cerdà ja comencen a gaudir de l’olor a llenya, la gent reunida entorn a la foguera, els joguets, pa beneït, mascotes, jocs i música.

Demá diumenge a les 12 del migdia tindrà lloc l’ofrena i missa en honor a Sant Antoni i al finalitzar, repartiment de pa beneït i mascletà.

Les celebracions patronals conclouran una setmana després, dissabte 26 amb el dia de les paelles.

Comenta la noticia

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.