Activitats per a commemorar el 9 d’octubre en Canals

Amb motiu del 9 d’octubre, l’Ajuntament de Canals, junt amb els diversos col•legis i associacions del poble, organitza activitats de tot tipus per a celebrar el dia dels valencians. Aquesta és la programació que s’ha preparat a Canals des del dijous 5 d’octubre fins al dia 9.

TALLER INFANTIL “HISTÒRIA DE LA MOCADORÀ”

L’Ajuntament de Canals organitza, a través del departament de Normalització Lingüística, un taller per als més menuts sobre la història de “La Mocadorà”, el dia dels enamorats per als valencians. L’activitat tindrà lloc al Parc Jaume I el dia 5 d’octubre a les 17:30, i durant el desenvolupament d’aquesta, la il•lustradora Lirios Bou guiarà als xiquets en la creació d’una auca on es contarà l’origen d’aquest costum tan valencià.

III CORRELLENGUA ESCOLAR

Per al dia 6 d’octubre els col•legis de Canals preparen el tradicional Correllengua, que viurà el seu punt àlgid a les 11:00 del matí en La Lloca. Aquesta activitat multidisciplinària celebra la música, l’art i la lingüística valenciana i aglutina a totes les escoles del poble, superant cada any els 1.000 xiquets presents a l’encontre. La jornada s’amenitzarà amb dolçaines i tabalets, i es llegiran poemes en valencià.

RÀDIO MUNICIPAL

El mateix dia 9, l’Emissora Municipal Canals Ràdio té programada una emissió especial commemorant aquesta festivitat. A partir de les 10:00 els oients podran escoltar, com cada any, el manifest del 9 d’octubre per part dels portaveus polítics del poble. En acabar, La Pebrella i el Club de Lectura de Canals llegiran fragments literaris en valencià amb l’objectiu de celebrar la nostra llengua. Per últim s’emetrà el programa “La nostra música”, centrada a la música en valencià d’ara i de sempre.

PILOTA AL CARRER I DIA DE LA BICICLETA

En el vessant esportiu l’Escola de Pilota a Mà ha preparat, per al dia 9, una partida de raspall, que es durà a terme en el c/l’Harmonia de 10:00 a 13:00. Així mateix, la Unió Ciclista El Piñón organitza un any més la cursa del Dia de la Bicicleta. Les inscripcions obriran a les 10:00, i aquesta s’iniciarà a les 11:00 des de la plaça Pont del Riu. A més, es rifaran més de 100 regals, entre ells bicicletes i cascs. La recaptació del sorteig es destinarà a la lluita contra el càncer.

ENGALANA LA TEUA BICI AMB EL BROT

A la pèrgola de la plaça Pont del Riu també es trobarà, a partir de les 10:00, l’associació El Brot, que commemorant la festa valenciana i aprofitant el Dia de la Bicicleta oferirà informació sobre els beneficis de fer ús de la mobilitat sostenible, a més d’obsequiar als xiquets amb globus d’heli dels colors de la bandera valenciana.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.