Pulsa «Intro» para saltar al contenido

ACTUACIO DE RYTMUS DIXIE GROUP

dscn4519Demà divendres i dins de la programació de les festes de Sant Antoni 2011, tindrà lloc en el Centre Cultural Calixt III a les 22:30 hores l’actuació de la banda Rytmus Dixieland Band.Aquesta banda naix amb la iniciativa de diferents professors de RYTMUS -Aula de Música i Dansa- amb la finalitat de profunditzar i difondre l’estil musical tan tradicional i divertit propi de les bandes de Jazz als anys 30-40 a New Orleans.

RYTMUS Dixie Group està dirigida per Josvi Muñoz Llicenciat per BerkleeCollage Of Music (Boston,Massachussets)

MÚSICS

Clarinet: Josvi Muñoz
Saxo: Ricard Soriano
Trompeta: Paul Dumelow
Trombó: Toni Molina
Tuba i Baix : Josep Vicent Biosca
Guitarra: Oscar Vila
Bateria: Máximo Climent

Raons històriques, socials i culturals feren possible que New Orleans fora l’escenari perfecte per a que el conjunt de manifestacions de la música negra, en contacte amb la tradició popular de la musica blanca, donarà lloc a una nova música que s’anomenaria més tard JAZZ.
L’ estil New Orleans, o anomenat també Dixieland, es caracteritza per estar format en general per tres línies melòdiques, interpretades per una corneta (o una trompeta), un trombó, un clarinet. i un saxo. El grup d’ instruments que fa l’ acompanyament rítmic estava format per un baix (o tuba), percussió (o bateria), un banjo (o guitarra), de vegades també un piano (quan es toca en llocs tancats). La corneta acostumava a conduir el conjunt tocant la melodia, mentre el clarinet feia ornamentacions sonores per damunt del suport d’un contracant que introduïa el trombó.
Les melodies de l‘estil New Orleans sorgien habitualment del ragtime, el blues i les marxes europees.
El primer músic d’aquest estil de qui es té noticia és Buddy Bolden, un famós cornetista conegut per la força i potència en que tocava el seu instrument.
L’època de major esplendor va ser entre els anys 1900 i 1929 amb destacats músics com Joe King Oliver, Kid Ory, Sidney Bechet i Jelly Roll Morton. Destacarem també a Louis Armstrong com el responsable de que el Jazz deixarà de ser una curiositat popular per transformar-se en una música evolucionada.

Sé el primero en comentar

Comenta la noticia

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.