Canals cedeix el Centre de Dia a l’Associació de Familiars Malalts d’Alzheimer

El plenari de l’Ajuntament de Canals va aprovar, la setmana passada, per unanimitat la cessió de l’edifici del Centre de Dia a l’Associació de Familiars Malats d’Alzheimer de Canals (AFA). Amb aquest acord plenari es dóna eixida a l’ús d’aquest edifici municipal que va ser desafectat el 2015 i que passarà a ser totalment gestionat per l’associació canalina. “En 2015 el centre va ser desafectat per part de la conselleria. Per això vam estudiar que la millor solució era fer la cessió gratuïta de l’edifici per a un bé social i sense ànim de lucre”, ha explicat l’alcalde de Canals, Joan Carles Pérez qui també ha recordat que perquè aquesta cessió poguera tirar endavant i així donar servei a l’edifici “es va rebaixar l’aval de 100.000 a 10.000 euros”.
En aquest sentit, Pérez ha indicat que des de l’equip de govern sempre s’ha apostat perquè fos la conselleria qui fera ús d’aquest; “Hem treballat molt i ens hem reunit un parell de vegades amb la directora general de Serveis Socials, Mercè Martinez. La gestió per part de la Conselleria no es pot realitzar ja que caldria tornar-lo a afectar i a més a més cedir-lo a aquesta administració, per això aquesta és la millor solució”, ha conclòs el màxim representat canalí. No obstant, ha confirmat la predisposició de la Generalitat a estudiar la possibilitat de subvencionar algunes places.
De la mateixa manera s’ha pronunciat el regidor de Patrimoni, Antoni Orea qui ha reconegut que l’ajuntament “garanteix la protecció dels interessos de tots els veïns perquè s’han inclòs clàusules pel cas que la Generalitat volgués assumir en un futur aquest servei públic”. “En el cas que la conselleria volgués fer-se càrrec, la cessió quedaria anul•lada”, ha indicat.
Per la seua banda, el regidor de Serveis Socials, Toni Sánchez ha reiterat que després dels entrebancs sortits, “finalment es pot donar ús al centre, i quina millor forma que cedint-lo a una associació que el que pretén és millorar la vida de les persones que han d’ocupar eixe centre”. “AFA ha demostrat la seua capacitat de gestió i qualitat assistencial”, per això, com ha continuat explicant el regidor, amb aquesta cessió “es pot millorar i donar més i millors serveis als nostres veïns i als de la comarca”. AFA ha demostrat “la seua capacitat de gestió i qualitat assistencial i ara encara pot millorar i créixer, així com prestar millors serveis als nostres veïns i als de la comarca”.
Finalment, Sánchez i Pérez han confirmat que el centre començarà a funcionar una vegada s’hagen resolt tots els tràmits administratius.

9 Responses to "Canals cedeix el Centre de Dia a l’Associació de Familiars Malalts d’Alzheimer"

 1. Rafa Salazar  9 marzo, 2017

  Eso está muy bien

  Responder
 2. MCarmen Carbó Viudez  9 marzo, 2017

  Molt bona idea , em pareix fenomenal

  Responder
 3. Suni Mateu Navarro  9 marzo, 2017

  El tems dirà si es una bona solusio?

  Responder
 4. Sandra Estellés Mendoza  9 marzo, 2017

  Ya era hora, un edificio acabado y cerrado durante años, por fin van a darle utilidad al dinero q se gastaron

  Responder
 5. Laura Casanova  9 marzo, 2017

  Hombre ya era hora !!!! Porfin

  Responder
 6. Carmen Rubio Garcia  9 marzo, 2017

  Per fi,hará que ascomensen a fer coses que es el malaltes li fa a falta tindre les segues cosetes y estar cómodos

  Responder
 7. Juani Rojas Rico  10 marzo, 2017

  Muy buena idea! Mucho animo a la.asociacion para seguir trabajando por los enfermos!!

  Responder
 8. Inma Marchirant Sanchez  10 marzo, 2017

  Muy buena idea y ya era hora

  Responder
 9. Inma Marchirant Sanchez  10 marzo, 2017

  Ahora falta el local de los jubilados

  Responder

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.