Canals continuarà sense ambulància les 24 hores

El passat dilluns 4 de setembre, regidors de l’Ajuntament de Canals, visitaren les dependències de l’Hospital Lluís Alcanyís per a entrevistar-se amb la gerent del departament de salut Xàtiva-Ontinyent, Marga Llaudes i també amb el Director de Primària, Ricardo García.

A l’entrevista, es va parlar i debatre sobre diferents aspectes importants, alguns dels quals ja foren tractats i resolts en reunió mantinguda en el despatx d’Alcaldia, el darrer dijous 17 d’agost de 2017, amb la coordinadora cap del Centre Salut de Canals, Catalina Castillo i altres quedaren a l’espera de la mencionada cita.

Des de l’ajuntament de Canals, van plantejar a la gerent del departament, Marga Llaudes, aspectes com la millora en el servei de transport de les mostres de sang que des del centre de salut de Canals es traslladen al laboratori de l’hospital de Xàtiva, la possible reserva d’estacionament a l’antic hospital davant la Seu en ple nucli antic de la ciutat de la Costera per a la recollida de vacunes, l’adequació que des de l’Ajuntament es pretén realitzar en el consultori existent al Centre Social d’Aiacor en cas de rebre una ajuda sol·licitada i, per últim, la inexistència, física, d’ambulàncies a Canals de manera periòdica i fixa.

Marga Llaudes i Ricardo García, gerent i director d’atenció primària respectivament, atengueren les peticions dels representants canalins responent a totes i cadascuna de les reflexions plantejades. Amb el tema de la “valija”, que és com s’anomena el transport de vacunes i mostres per a analitzar, es va informar que des de l’hospital s’està treballant per una millora de la prestació del servei que podria alliberar parcial o totalment al personal municipal encarregat setmanalment d’aquesta responsabilitat sanitària. Respecte a l’espai reservat per a l’estacionament dels vehicles oficials per a càrrega de vacunes, a l’antic hospital, van informar que l’ajuntament de Xàtiva ha habilitat un espai en la plaça per a poder subministrar els medicaments evitant la pèrdua de temps i també de cadena de fred d’aquests. També van voler agrair les millores que s’han efectuat en el consultori d’Aiacor, així com les futures inversions que allí decidisca l’equip de govern local realitzar.

Amb l’existència o no d’una ambulància a Canals, físicament, se’ns va informar que des que el plec de condicions d’aquest servei de trasllat de malalts fou modificat en 2013/2014, l’ambulància TNA que permaneixia junt al Centre de Salut de Canals les 24 hores, fou retirada seguint les ordes de Conselleria de Sanitat per a traslladar-se a la base d’aquestes, la qual radica a Xàtiva. Els representants canalins van aprofitar per a demanar la restauració d’aquest servei, com a mínim en les mateixes condicions existents fins a 2013/2014, ja que entenen que es tracta d’una població gran i important, no sols amb els 13.500 habitants locals sinó també els dels municipis veïns, superant un volum de 22.000 habitants.

En aquest sentit últim, la gerència del departament de salut va assenyalar que a l’àrea d’acció de la zona que gestiona existeixen 2 SAMU (Servei d’Atenció Mèdica Urgent), 6 SVB (Suport Vital Bàsic) i 17 TNA (Transport No Assistit), que estan capacitats per a respondre dintre dels marges de temps acordats, davant qualsevol imprevist. No obstant això, Margarita Llaudes va acabar dient que aquest any s’està pendent d’un nou concurs per al transport sanitari del nostre departament de salut, pel que caldrà valorar novament la ubicació de les distintes unitats assignades.

14 Responses to "Canals continuarà sense ambulància les 24 hores"

 1. Rosana Borrás Mateu  12 septiembre, 2017

  Ves xuxi Javier ara te da un chungo de los tuyos allí y no tenemos ambulancia.. Si esq..

  Responder
 2. Natividad Rodriguez Bolinches  12 septiembre, 2017

  Normal, una vegada la lleven ja és més difícil tornar-la a posar i més amb les restriccions que hi ha, cada vegada més. Havien d’haver lluitat perquè no la llevaren…

  Responder
 3. Pepe Ventura  12 septiembre, 2017

  Soc de Xativa pero q Canals per restriccions o per cualsivol altra causa em pareix de boxos deixar desmanpara i sense ambulancia a un poble es condenar a mort a moltes persones q necesitaran de ella en algun moment.

  Responder
 4. Amparo Carbo Chorques  12 septiembre, 2017

  quina poca vergoña..a canals es fa falta una ambulancia igual q estaba antes..

  Responder
 5. Javier Masiá Huerta  12 septiembre, 2017

  En eixa reunió el tema de l’ambulància no ho tenien pensat traurelo, però jo li vaig dir a l’alcalde que parlara en Marga Llaudes, aveure si podia fer algo.

  Responder
 6. Javier Masiá Huerta  12 septiembre, 2017

  El que tingueu que fer tots els ciutadans és firmar les fulles que hi han en les farmacies, estancs, l’ambulatori i molts comerços de Canals. jo les registrare en el prop i quantes més firmes molt millor. Vaig fer dos instàncies una per a l’alcalde i l’altra per al regidor de Sanitat, sol.licitant que li demane a conselleria de Sanitat una ambulància, i aixó és el que deu de fer l’ajuntament, parlar en conselleria.

  Responder
 7. Amparo Carbo Chorques  12 septiembre, 2017

  en una vega q les firmem prou..jiji

  Responder
 8. Maria Jose Calatayud Simon  12 septiembre, 2017

  Carensies al Poble de Canals en les festes tan sobrades per anar en bons delantals que miseriries en tanta tecnologia una crisi fa estragos per sol es per als matixos el que no es poguem defendre Canals ha guanyat el premi a persones tan bones per que noreclamen les injusticies per bergonya son Nobles i mereixes lo millor de la Terreta Reconisiment a un poble treballador que es mereis ques juvilen Al 55 Anys deValens i deseganyats per una politica de Sabios dexonrrats ni u queda onrrat Tenim nosaltres bergonya de les sues jocs de la vida de nosaltres Sabis corruptes caigue en la sombra de la Dignitat treballada Amb Nobleza iAmor Divi.

  Responder
 9. Maria Jose Calatayud Simon  12 septiembre, 2017
  Responder
 10. Pepa Martorell Gomez  12 septiembre, 2017

  Un pueblo tan grande y sin ambulancia es una vergüenza , también hace falta un medico de pedriatia y me pregunto para cuando , España va bien .

  Responder
 11. Joaquin Sanchez Ruiz  14 septiembre, 2017

  Lamentable

  Responder

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.