Canals, en la seua aposta per la transparència i la política proactiva, convoca al «Regidor 18».

Canals, en la seua aposta per la transparència i la política proactiva, convoca al «Regidor 18».

L’ajuntament de Canals permet l’assistència als plens ordinaris a qualsevol ciutadana/ciutadà del poble perquè formule els seus precs i preguntes. Dins de la seua política de govern obert i participació, el consistori vol conèixer les inquietuds dels seus conciutadans donant l’oportunitat a qualsevol persona de ser el «Regidor/a 18» i participar així en els aspectes públics i la gestió diària del municipi.

Canals 10 de gener de 2016. La coalició formada per Gent de Canals, Compromís, PSPV-PSOE i EU promou la participació ciutadana en els plens ordinaris creant la figura del «Regidor/a 18». Aquesta regidora/regidor es proposa amb la finalitat que els ciutadans i ciutadanes de poble tinguen un canal directe per a exposar precs i preguntes i que aquestes siguen resoltes, en la mesura del possible, en els plens ordinaris que celebra l’ajuntament de Canals tots els últims dijous dels mesos imparells de l’any.

L’àrea de Govern Obert de l’ajuntament de Canals pretén que els ciutadans del poble s’impliquen activament en la política permetent la seua participació en els plens ordinaris. «Amb la figura del Regidor/a 18 pretenem donar veu a tot aquell que tinga alguna cosa a dir-nos. És part de la nostra política de Govern Obert; la participació del ciutadà», assenyala Claudia Suárez regidora del PSPV i responsable de l’Àrea de Govern Obert.

En finalitzar el ple, i una vegada alçada la sessió, els assistents podran preguntar al regidor competent de l’àrea corresponent al prec o pregunta. Si es disposa de la informació tècnica corresponent s’intentarà solucionar en el mateix ple, sinó fóra possible, es contestaran per escrit en un termini màxim de 8 dies.

En total es faran 10 preguntes, sempre d’interès municipal, no repetides i breus. Es disposarà d’un temps màxim d’una hora per ple i s’admetrà un torn per a aclariments. L’ordre de les preguntes serà el de presentació de la corresponent instància, i estarà coordinat per la responsable de l’àrea de participació ciutadana.

Els precs i preguntes es presentaran per escrit a través del Registre d’entrada de l’Ajuntament fins 24 hores abans del ple o bé a través de l’adreça de correu electrònic participa@canals.es, indicant en tots dos casos en el concepte; «Regidor 18». Els plens ordinaris són l’últim dijous dels mesos imparells, és a dir, gener, març, maig, juliol, setembre i novembre a les 21:00 h. Exceptuant el de juliol que serà el segon dijous.

Comenta la noticia

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.