– En el tram 2-3 anys, els mínims i màxims d’ajudes per a les famílies que matriculen els seus fills i filles en escoletes privades s’incrementen
– Les famílies disposen de 10 dies hàbils per a presentar la sol·licitud a través del web de la Conselleria

– En el tram 2-3 anys, els mínims i màxims d’ajudes per a les famílies que matriculen els seus fills i filles en escoletes privades s’incrementen
– Les famílies disposen de 10 dies hàbils per a presentar la sol·licitud a través del web de la Conselleria

(13/06/2019) La Conselleria d’Educació, Investigació, Cultura i Esport ha publicat en el Diari Oficial de la Generalitat (DOGV) les ajudes del bo infantil destinades a famílies que escolaritzen els seus fills i filles de 0 a 3 anys en escoletes infantils de titularitat privada i dels trams 0-1 i 1-2 de les escoletes municipals.

La Conselleria destina un total de 55,5 milions d’euros en ajudes econòmiques per al bo infantil, la qual cosa suposa un increment del 20,6 % del pressupost respecte al curs 2018-2019.

El beneficiari d’aquesta subvenció serà l’alumnat de 0 a 3 anys matriculat en centres privats de primer cicle d’Educació Infantil, així com l’alumnat de 0-1 i 0-2 anys matriculat en escoles municipals valencianes, per al curs 2019-2020. L’alumnat
haurà d’haver nascut o estar previst que nasca amb anterioritat al 31 de desembre de 2019.
Cal recordar que l’alumnat del tram 2-3 anys de les escoletes municipals disposa d’aules gratuïtes des del curs 2018-2019, igual que les escoletes de la GVA en el tram 0-3 i les aules de 2 anys establides en centres educatius d’Infantil i Primària.

Escoletes municipals i escoletes privades
Les famílies de l’alumnat de 0 a 3 anys matriculat en centres de primer cicle d’Educació Infantil privats 0-3 i de 0 a 2 anys matriculat en escoletes municipals disposen de 10 dies hàbils per a presentar la seua sol·licitud a través del web. Les famílies que sol·liciten l’ajuda hauran de signar les sol·licituds manualment i lliurar-les, junt amb la documentació requerida, al centre en què estiga matriculat l’alumne.
Aquells sol·licitants que ja s’han beneficiat del bo infantil en cursos anteriors només hauran de lliurar la sol·licitud. No obstant això, en els casos en què la situació familiar haja variat respecte al curs anterior, també s’haurà de lliurar la documentació preceptiva.

Educació tindrà en compte la renda familiar com a principal criteri per a la concessió de les ajudes. L’import de l’ajuda que corresponga a cada família es determinarà en funció de la renda ‘per capita’ familiar de l’exercici 2017.

Com a novetat, per al pròxim curs s’ha realitzat un augment dels mínims i màxims d’ajuda per al tram de 2 a 3 anys. L’import mínim mensual serà de 90 euros, quan fins ara era de 80 euros; i l’import màxim serà de 180 euros, mentre que fins ara era
de 140 euros.

Font: Ajuntament de Xàtiva

Comenta la noticia

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.