El Consell Jurídic respon a l’Ajuntament de Canals a la consulta sobre les mocions de les retribucions salarials de l’equip de govern

El Consell Jurídic Consultiu de la Comunitat Valenciana respon a l’Ajuntament de Canals a la consulta sobre les mocions de les retribucions salarials de l’equip de govern

Amb el comunicat del Consell Jurídic Consultiu, es conclou que no es pot obligar a l’Alcalde a modificar les retribucions per delegacions i que aquest assumpte tampoc deuria d’haver-se sotmés a debat en ple com a conseqüència d’una proposta o moció formulada per un grup municipal donat que es basa en raons de simple oportunisme i no en raons de legalitat.

El consistori, a partir de les mocions presentades en el ple de novembre de 2018 en relació a les retribucions per delegacions de l’equip de govern, va demanar a l’organisme jurídic de la Generalitat que es posicionara jurídicament al respecte.

En l’inici del plenari, l’Alcalde de Canals, Ricardo Requena, –recordant l’informe desfavorable del departament jurídic de Secretaria- va proposar deixar damunt de la taula les dos mocions presentades pel Grup Municipal Popular fins tenir una millor informació jurídica al respecte, derivant la consulta al Consell Jurídic Consultiu de la Comunitat Valenciana. Però esta proposta sols va tenir el suport dels 7 regidors de l’equip de govern; la regidora no adscrita es va abstenir i els 9 regidors del Grup Municipal Popular, Socialista i Reiniciem Canals van votar en contra d’esperar a esta consulta per tal de tirar endavant amb les mocions.

La primera de les mocions del Grup Municipal del Partit Popular proposava revocar les delegacions del ple en la Junta de Govern Local i també en l’Alcalde, anul·lant totes les delegacions i competències acordades. Aquesta moció es va modificar, quedant definitivament sols la proposta de revocar les delegacions del ple en la Junta de Govern Local, però mantenint les delegacions en l’Alcalde. Va eixir endavant amb 10 vots a favor del Grup Municipal del Partit Popular, del Partit Socialista, de Reiniciem Canals i de la regidora no adscrita. En contra van votar el Grup Municipal Gent de Canals, Compromís i EUPV.

En la segon de les mocions presentades pel Grup Municipal Popular es demanava retirar les retribucions per les dedicacions parcials i exclusives a l’equip de govern i requerir a l’Alcalde que presentara una nova proposta de les mateixes. Després de dos esmenes, la moció definitiva que es va aprovar sols contenia la segon part i va ser aprovada per 8 vots a favor del Grup Municipal Popular, Reiniciem Canals i la regidora no adscrita; amb 7 vots en contra del Grup Municipal Gent de Canals, Compromís i EUPV; i 2 abstencions, les del Grup Municipal Socialista.

Comenta la noticia

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.