El Servei d’Anestèsia de l’Hospital Lluís Alcanyís obté la certificació d’Hospital Segur en Anestèsia i Reanimació

El Servei d’Anestèsia de l’Hospital Lluís Alcanyís obté la certificació d’Hospital Segur en Anestèsia i Reanimació

Xàtiva, 07.08.19

La Unitat d’Anestèsia i Reanimació de l’Hospital Lluís Alcanyís de Xàtiva ha rebut la certificació «d’Hospital Segur» que concedix el sistema espanyol de notificació en reanimació i anestèsia (SENSAR). L’objectiu principal del programa d’acreditació és premiar simbòlicament a aquells hospitals que tenen una activitat suficient com per a contribuir amb la comunicació de la seua experiència, a la seguretat del pacient en el seu centre i servir per a la resta d’hospitals de motivació per a aconseguir este objectiu de seguretat.

Esta acreditació representa també una forma de reconéixer als hospitals «actius» en el Sistema SENSAR i destacar l’ocupació d’esta ferramenta per a l’aprenentatge i posada en marxa de mesures correctores davant dels incidents de seguretat del pacient comunicats per professionals en l’àmbit de l’anestèsia, les cures crítiques i el tractament del dolor dels hospitals.

En la Comunitat Valenciana només els hospitals Clinic de València, General de València, Manises i Gandia figuren com a hospitals «actius en SENSAR» junt amb l’Hospital Lluís Alcanyís de Xàtiva.

El treball d’este sistema es basa en la recopilació d’informació i la comunicació sobre esdeveniments de risc i en l’aprenentatge i posada en marxa de mesures correctores davant dels incidents de seguretat del pacient comunicats per professionals.

Des d’este sistema s’afirma que «els metges, personal d’infermeria i auxiliars que patixen i observen les situacions de risc per als pacients, tenen per regla general un clar interés per evitar que eixes situacions es repetisquen» estes experiències són compartides i servixen per a millorar la seguretat dels pacients.

En els últims anys, el nombre de servicis d’anestèsia de diferents hospitals inscrits en este sistema d’acreditació ha anat incrementant-se el que mostra un interés creixent per l’ús d’esta ferramenta de seguretat.

Comenta la noticia

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.