Els escolars aprendran el folklore local a les seues aules

La regidoria d’Educació de l’Ajuntament de Canals ha tornat a llançar enguany la proposta de treballar a les cinc escoles de Canals i també a l’EPA una unitat didàctica d’aproximació al folklore valencià a través de les danses Populars, música de rondalla, vestimenta i cançons autènticament tradicionals, de la mà del Grup de Danses Pensat i Fet de Canals.

“La nostra activitat es concreta en el coneixement de la dansa popular al poble de Canals”, han explicat des de l’ajuntament, qui ha remarcat que és “inqüestionable la importància que el nostre costum tenen a la nostra vida i per tant també a la socialització dels més menuts. Conèixer les nostres arrels, el perquè dels costums, com han arribat o evolucionat al llarg del temps, quin és el seu origen… fan que enriqueixen el seu bagatge intel•lectual, a més de prendre consciència del que els envolta”.

Per la seua banda, el grup de danses que la impartirà, el grup Pensat i Fet, que té el seu origen en aquesta població l’any 1975 i continua la seua trajectòria fins avui, ha subratllat que en totes aquestes activitats els alumnes “podran veure de primera mà, els vestits, accessoris, i tot el que envolta el món de les danses”.

La unitat comença la setmana que ve al col•legi Calixte i finalitza 3 d’abril. Els horaris seran: Calixte III, 20 de març de 15,30 a 17,00. Col•legi parroquial Sant Antoni Abat, 22 de març, de 15,00 a 16,30. Cervantes, 27 de març, de 15,00 a 16,30. A l’EPA, l’activitat tindrà lloc el 28 de març, de 16,00 a 17,30. Al José Molla, el 30 Març, de 15,00 a 16,30, i finalment, al Vicent Rius, el 3 Abril, de 15,00 a 16,30.

Leave a Reply

Your email address will not be published.