La Generalitat concedeix una subvenció de 100.000€ per a la remodelació integral del Consultori de la Seu de Xàtiva

La conselleria de Sanitat ha concedit aquest import a Xàtiva per a iniciar la intervenció a la planta baixa de l’Antic Hospital on es realitzaran les prestacions sanitàries

Xàtiva, 28 de juny de 2019.- La conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública ha materialitzat el suport a un dels principals projectes en infraestructures sanitàries per a la present legislatura concedint a Xàtiva una inversió de 100.000€. Així s’ha publicat al Diari Oficial de la Generalitat Valenciana número 8578 del 26 de juny en base a la resolució del 21 de juny on es concedeixen subvencions per a la intervenció arquitectònica en locals destinats a la prestació d’assistència sanitària en municipis de la Comunitat Valenciana.

L’alcalde Roger Cerdà ha manifestat «l’aposta clara de l’Ajuntament i de la Generalitat per tenir uns millors i més moderns serveis sanitaris a la ciutat, actuant, a més a més, sobre elements patrimonials en zones molt importants de la ciutat com és l’antic hospital ubicat al Casc Antic».

El projecte per a aquesta actuació s’ha basat en traslladar totes les consultes mèdiques a la planta baixa, eliminant així les barreres arquitectòniques i adequant el servei a les necessitats d’una zona de la ciutat on hi viu molta gent major. A més a més, se segueix en la línia de dotar el Casc Antic de més i millors serveis, modernitzant-los i seguint apostant en elements patrimonials com a llocs d’ubicació dels mateixos.

El nou Consultori, una vegada finalitzat tot el projecte, comptarà amb quatre consultes, 2 de medicina i 2 d’infermeria, amb capacitat suficient per a albergar una taula d’atenció personal, llitera exploratòria i lavabo. Ocuparà l’actual zona de magatzem, amb una superfície d’uns 160 metres quadrats.

La intervenció s’aprofitarà per restaurar elements patrimonials de l’edifici de l’hospital, un dels principals monuments de la ciutat. Per exemple, s’actuarà en la neteja de l’enteixinat de fusta de la sala, que es troba en bon estat, reposant-se alguns elements llenyosos. També es fa imprescindible desmuntar el sòcol de ceràmica del segle XVIII present en la primera planta per a actuar en els forjats, sòcol que serà restaurat i recol·locat en la seua posició original. Es mantindrà part del paviment hidràulic existent i es reposarà el restant amb rajoles hidràuliques de color roig, d’acord amb el paviment de la resta de l’edifici. També es recuperaran els ferratges i les contrafinestres de la fusteria exterior. Les obres de remodelació del Consultori de la Seu s’aprofitaran per instal·lar-hi un ascensor.

Font: Ajuntament de Xàtiva

Comenta la noticia

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.