L’Ajuntament de Vallada inicia la creació d’un Registre Municipal d’Associacions

L’Ajuntament de Vallada,  d’acord amb el que estableixen la Llei orgànica 1/2002, de 22 de març, reguladora del dret d’associació, i la Llei 14/2008, de 14 de novembre, d’associacions de la Comunitat Valenciana, pretén crear un Registre Municipal  d’Associacions.    Es tracta d’una eina  fonamental per a fomentar i millorar la Participació Ciutadana des de l’administració local.     A més, és independent del Registre General d’Associacions en el qual, així mateix, han de figurar inscrites totes les associacions.

Si esteu interessats a constar en l’esmentat registre, caldrà que presenteu la següent documentació, fins al proper 20 de setembre inclusivament:

a) El nom i els cognoms de les persones promotores de l’associació si són persones físiques, la denominació o raó social si són persones jurídiques i, en els dos casos, la nacionalitat i el domicili.

b) La voluntat de les persones promotores de constituir una associació, els pactes que, si és el cas, han establit, i la denominació d’aquesta, que ha de coincidir amb la que reculla els seus estatuts.

c) Els estatuts aprovats, que regiran el funcionament de l’associació.

El contingut d’aquests ha de ser el que s’expressa en l’apartat 3 d’aquest camp d’informació.

d) Lloc i data d’atorgament de l’acta, i signatura dels promotors, o dels seus representants en el cas que siguen persones jurídiques.

Comenta la noticia

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.