L’Alcúdia de Crespins celebra la segona reunió de la Junta de Seguretat Ciutadana

L’Ajuntament de l’Alcúdia de Crespins ha acollit durant el matí del divendres dia 1 de febrer una nova reunió de la Junta Local de Seguretat Ciutadana. En la reunió, que ha comptat amb la presència del subdelegat del Govern, José Roberto González; la cap de la Unitat de Coordinació contra la violència sobre la dona, Carla Merce Torrella; l’alcalde, Pepe Garrigós; membres de la Policia Nacional Autonòmica, Guàrdia Civil i Policia Local, s’han abordat dos temes: d’una banda, la violència de gènere i per un altre, els robatoris que pateixen les zones rurals.

Pel que respecta a l’apartat de la violència de gènere, la regidora d’Igualtat a l’Ajuntament de l’Alcúdia de Crespins, Maite Juan, ha explicat l’activitat duta a terme per la seua àrea en els últims dos anys. “S’han atés un total de 34 casos, dels què 24 continúen oberts, 14 de 2017 i altres 10 de 2018”, ha puntualitzat. La regidora també ha volgut posar en valor que des de 2017, “el nostre ajuntament compta amb un Pla d’Igualtat i tenim, a més, agent d’Igualtat, figura importantíssima per a poder realitzar de forma correcta les accions marcades en aquest Pla”.

En el que als robatoris en les zones rurals es refereix, s’ha posat l’accent principalment en l’augment de les sostraccions en els habitatges pròxims al poliesportiu així com en els dies de mercat municipal. Des de la Policia Local de l’Alcúdia de Crespins han manifestat la conveniència de l’elaboració d’un protocol per a reforçar la presència policial en els dies de mercat, i en altres zones, al costat de la Guàrdia Civil de Canals.

En aquest punt, també s’ha abordat la recent actuació policial que s’ha saldat amb la detenció de dues persones per robar objectes de 85 vehicles i, a més, han volgut reconéixer les labors d’investigació dutes a terme pels cossos de Policia Local tant de l’Alcúdia de Crespins i Canals en col·laboració amb la Guàrdia Civil.

Al final de la Junta Local de Seguretat Ciutadana s’ha posat de manifest el compromís per part de tots els agents implicats per a continuar sensibilitzant, des de tots els contextos (jurídic, de seguretat, familiar, educatiu i socioeconòmic) per a detectar els possibles problemes i actuar amb totes les eines i personal especialitzat involucrat en l’ajuda a les víctimes de violència de gènere i de robatoris.

Comenta la noticia

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.