L’Alcúdia de Crespins inicia este divendres les primeres jornades de Memòria Històrica

La regidoria de Cultura de l’Ajuntament de l’Alcúdia de Crespins enceta este divendres, 22 de juny, les Primeres Jornades de Memòria Històrica amb diferents activitats que es desenvoluparan en la Sala Generalitat i amb la que es pretén “sensibilitzar a la ciutadania així com reconéixer els drets dels qui van patir persecució o violència durant la Guerra Civil i la Dictadura, etapes més fosques de la història recent d’Espanya”, com ha explicat el regidor de l’àrea, Roberto Granero.
En este sentit, les jornades arrancaran divendres a les 19.00 hores amb la inauguració de l’exposició “No tindreu pau després de la guerra”. Una mostra en la qual a través de desset panells ens recorden la violència patida després de la Guerra Civil, amb la detenció, reclusió i assassinat de milers de persones que havien defensat la democràcia. L’exposició, realitzada per l’Aula d’Història i Memòria Democràtica de la Universitat de València i finançada per la Diputació de València, es podrà visitar fins al 2 de juliol.
Continuant amb la programació d’estes primeres jornades per al dimarts, 26, a les 19.00 hores s’ha programat la projecció del documental “El Terrer, un poble emmudit” a càrrec de l’Associació de l’Ateneu Republicà de Paterna. El documental tracta sobre l’afusellament entre 1939 i 1956 de 2000 republicans a Paterna i retrata l’esforç col·lectiu del poble de Paterna per recuperar la memòria i la dignitat dels quals van morir per defensar la democràcia.
Així mateix, per al dijous, 28, a les 20,00 hores, la Sala Generalitat acollirà un Recital poètic-musical “Miguel Hernández i Marc Granell, dos Poetes Valencianes” amb Vicent Camps com a rapsode i a la guitarra Miquel Pérez Perelló.
Finalment, l’edil de Cultura ha manifestat que es tracta d’unes jornades amb voluntat de continuïtat i amb el ferm esperit de divulgació i recuperació de la memòria històrica així com el no oblit de les víctimes. A més a més, ha convidat a tota la ciutadania a participar en la variada agenda d’actes.

Comenta la noticia

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.