L’Alcúdia de Crespins interposa un recurs contra la supressió del servei farmacèutic d’urgències

L’Ajuntament de l’Alcúdia de Crespins ha interposat un recurs davant el Col·legi Oficial de Farmacèutics (MICOF) després de suprimir aquest organisme el torn farmacèutic d’urgències de les dues farmàcies que es troben en la localitat. Actualment, la resolució del MICOF de març de 2017 estableix el calendari de les farmàcies de guàrdia de la zona 30 de tal manera que, si els veïns de l’Alcúdia de Crespins necessiten adquirir medicaments de forma urgent, han de desplaçar-se a altres localitats de La Costera.

L’alcalde de l’Alcúdia de Crespins, Pepe Garrigós, ha explicat que, en el seu moment, van recórrer la resolució de la Direcció general de Salut Pública de la Conselleria de Sanitat per la qual s’autoritzen els torns de les farmàcies per a l’any 2019 “ja que no s’ha tingut en compte les peculiaritats d’aquesta zona i, en conseqüència, no es garanteix les necessitats farmacèutiques de l’Alcúdia de Crespins”. “Tal com està la situació a dia d’avui, les persones que necessiten acudir a una farmàcia de guàrdia han de desplaçar-se, en alguns casos, més de 10 km, distància extremadament perjudicial per a la nostra població de quasi 5.300 habitants, molts d’edat avançada que també tenen dret a un servei públic de qualitat, incloent el servei públic farmacèutic” ha puntualitzat el primer edil.

Garrigós també ha assenyalat que els veïns de l’Alcúdia de Crespins que necessiten acudir a urgències han de desplaçar-se al municipi de Canals i després a altres localitats de la Costera que disposen de servei nocturn de farmàcies ja que Canals tampoc té aquest servei. “Des de l’Ajuntament defensem els interessos dels nostres ciutadans i considerem que els nostres veïns no poden traslladar-se a altres municipis a la nit, ni dues setmanes al mes com es plantejava al principi”.

Així doncs, amb aquest recurs contra la proposta de modificació del sistema d’urgències farmacèutiques, el consistori municipal exigeix anul·lar i deixar sense efecte la mesura cautelar adoptada, consistent en el manteniment dels efectes de l’Acord de la Junta de Govern del MICOF en haver sigut objecte d’anul·lació per no haver-se adoptat correctament i en el seu lloc, que s’acorde, com a mesura cautelar, la pròrroga del calendari d’urgències de l’any 2016. D’altra banda, l’ajuntament de l’Alcúdia de Crespins també demana l’anul·lació i deixar sense efecte la proposta de modificació del sistema d’urgències aprovada per la Junta de Govern del MICOF el passat mes de maig.

Comenta la noticia

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.