L’Alcúdia de Crespins posa en marxa per primera vegada el Pla Territorial front a Emergències

L’Ajuntament de l’Alcúdia de Crespins ha posat en marxa, per primera vegada a la població, el Pla Territorial Municipal front a Emergències que té per objecte obtenir la màxima protecció per a les persones, el medi ambient i els béns que puguen resultar afectats a qualsevol situació d’emergència o risc.
Al nou document s’establix per a este fi una estructura d’organització jeràrquica i funcional dels medis i recursos, tant públics com privats del municipi, que permetrà fer front, en cas de situacions de risc o emergència greu.
A este respecte, com ha explicat l’alcalde i regidor de Seguretat Ciutadana, Pepe Garrigós, el pla del qui serà director el primer edil, tracta de “prevenir, informar, coordinar i gestionar totes les emergències que ens poden afectar”. Amb el pla es determinen “els riscos, es valoren les accions preventives, es definix una estructura tècnica i política, així com les funcions que ha d’assumir l’organització per tal d’actuar amb coordinació i garantint la seguretat i l’atenció a la població afectada en cas de situacions d’emergència», ha subratllat.
Tanmateix, com ha assenyalat Garrigós, el pla territorial que ara veu la llum «devia haver-se realitzat a partir de la llei 13/2010 de novembre de la Generalitat Valenciana, però com van comprovar quan vam aplegar al govern, el PP ho tenia oblidat en el calaix. Era una obligació per part de l’anterior equip del PP posar-lo en funcionament, no obstant això, pareix que van posposar la seua responsabilitat, malgrat estar governant fins al 2015».
Per esta raó, des de l’equip de govern veient la necessitat i l’obligatorietat de tindre en funcionament el pla “l’hem dut endavant i, hui, ja és una realitat que el nostre poble és una mica més segur en tindre este protocol d’actuacions per qualsevol emergència».
Una vegada, ja redactat i aprovat, es donarà trasllat del document a l’agrupació de Protecció Civil, al cos de la Policia Local, bombers i Centre de Salut.
Finalment, l’alcalde ha recordat que al contingut del pla venen arreplegades totes les situacions que es puguen donar en qualsevol emergència siga terratrémols, inundacions, i altres situacions que donen pas a posar en marxa el protocol d’actuació. Per tant, des de l’equip govern «ens donem per satisfets perquè ja estem dins de la llei en el que respecta a emergències».

Comenta la noticia

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.