L’Alcúdia de Crespins retira les plaques franquistes dels edificis construïts durant la dictadura

L’Alcúdia de Crespins ha començat la retirada de totes les plaques franquistes que es conservaven als edificis del municipi construïts durant la dictadura. Ara el govern local ha iniciat el canvi de totes les plaques decorades amb el jou i les fletxes falangista en compliment de l’acord plenari celebrat el passat 5 d’octubre, en el que s’aprova unànimement esta mesura, en aplicació, de la Llei de Memòria Històrica.

En total, al municipi s’han localitzat 12 plaques identificatives d’habitatges de protecció oficial que contenen este tipus de simbologia i que estan sent substituïdes per altres plaques que l’ajuntament ha facilitat gratuïtament a les comunitats de veïns.

Així mateix, l’Ajuntament custodiarà i conservarà en les seues dependències distintes mostres de les dites plaques, pel seu interés per a la investigació històrica.

A este respecte, l’alcalde, Pepe Garrigós, ha subratllat que amb la supressió de la simbologia franquista al poble, des de l’equip de govern “estem satisfets en complir una llei que fa desaparéixer qualsevol signe franquista de la vida democràtica del poble”, i ha avançat que, una vegada, ja suprimides totes les plaques “sols quedaria al barri d’Adolfo Franco una placa d’escaiola i signes falangistes que aprofitarem per retirar en el moment que rehabilitem el barri amb l’IFS de 2017 i complir així amb l’expedient”.

Comenta la noticia

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.