L’Hospital Lluís Alcanyís exposa una mostra d’art sobre elements reciclats

  • Les obres han sigut confeccionades per l’alumnat del batxillerat artístic de l’Institut Josep de Ribera i porta per títol «ReciclArt»
  • La idea, sorgida des del Servei de Manteniment de l’Hospital, busca reutilitzar els negatoscopis i plaques d’acetat que ja no s’utilitzen
  •                         

Xàtiva (23.12.19) L’Hospital Lluís Alcanyís de Xàtiva exposa des de hui una mostra de pintura realitzada sobre elements reciclats. Es tracta de 16 dibuixos que ha realitzat l’alumnat del batxillerat artístic de l’Institut de secundària Josep de Ribera baix el títol de «ReciclArt».

La mostra ha comptat amb la idea central de donar-li una segona utilitat a les plaques d’acetat que antigament s’usaven en radiologia i les caixes de llum utilitzades en les consultes abans del radiodiganóstico digital.

Els dibuixos s’han construït a partir de tres plaques d’acetat distintes, sent cada una d’elles confeccionada per un equip diferent d’alumnat. El resultat és el conjunt pictòric que es mostra.

La idea d’aprofitar estos elements en desús va sorgir del Servici de Manteniment de l’Hospital que, llocs en contacte amb el centre docent, ha desembocat en este projecte col·laboratiu de creativitat, art i reutilització d’elements.

Amb això l’Hospital oferix una gran sala d’exposicions i col·labora a mostrar el potencial artístic d’estos jóvens, que al seu torn han mostrat el seu interés per cooperar en la humanització dels espais sanitaris aportant el seu treball.

Des de la gerència del Departament, Margarita Llaudes ha destacat la idea perquè «al mateix temps que es promou la cooperació entre la institució docent i la sanitària se seguix criteris de sostenibilitat i economia circular». Una aposta que el Departament ha recordat que està traslladant a tots els seus àmbits «per la importància que té la sensibilització sobre la sostenibilitat i l’impacte mediambiental».

La mostra està ubicada en l’entrada principal de l’Hospital junt amb el gran arbre de Nadal construït amb fusta reciclada i estarà visitable durant totes les festes nadalenques.

Comenta la noticia

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.