Naix Canals en Moviment

La iniciativa Canals en Moviment no podem descriure-la de millor manera que diguent que és, justament, moviment. De cap millor manera que apel·lant al nom. La paraula moure comparteix arrels amb motivació, amb motiu. I és que no ens movem per moure’ns: les canalines i els canalins tenim molts motius per fer-ho.

Estem cansades de no veure les nostres amigues i companyes de quinta perquè no troben faena i es veuen obligades a anar-se’n del poble, cansades de que les que ens quedem hàgem de sobreviure amb jornades infinites i sous de misèria. Estem fartes de que ens diguen que això, la desintegració progressiva del nostre poble, és el curs natural de les coses.

Amb motius -i cansades d’escoltar que la gent jove és passiva-, ens posem en marxa i emprenem aquest projecte. Amb gent jove i amb gent més major. Combinem entusiasme, valors compartits, idees diferents, formacions i experiències diverses, i ens obrim a sumar.

Canals en Moviment perquè sempre hem estat un poble dinàmic, viu, enginyós i creatiu. Un poble en què mai ens ha faltat una mà per estendre al veí quan ho ha necessitat. Els canalins i les canalines hem estat capaços de construir el nostre poble amb la paciència i constància pròpia d’un poble artesà que prové d’una orgullosa tradició de perolers i peroleres. Fills i filles d’aquelles dones que teixiren el futur del poble a colp d’agulla.

Canals en Moviment perquè no volem deixar de moure; volem ser un poble actiu: per viure, per treballar, per relacionar-nos, per participar. I en eixe imperatiu hi ha exigència, també, a qui ens governa; l’exigència de facilitar-nos les condicions per viure dignament.

Conscients de que el moviment no és suficient amb exigir-lo i que cal emprendre’l, hem escalfat motors i ens disposem a començar.

Què és Canals en Moviment?

Canals en Moviment és una agrupació oberta de gent que fins ara hem votat coses diferents -fins i tot que no hem votat per no haver-nos sentit representades- que concorrerà a les properes eleccions municipals del 26 de maig.

Ens presentarem mitjançant una agrupació d’electors: això significa que si no aconseguim més de 500 signatures de gent censada a Canals no podrem fer-ho. Amb açò volem donar a conéixer el projecte, sumar gent, i també validar la confiança de la gent en la proposta i en la gent que la promovem.

A Canals en Moviment no volem sumar sigles, no pretenem sopes de lletres; ací cada persona compta, individualment; cada veu val el mateix. Volem que s’apunte gent que mai ha participat en res semblant, gent que està a associacions, gent que en algun moment s’ho ha plantejat i gent que no. I, com que aspirem a governar el nostre poble -i això requereix comptar amb molta gent- volem que la gent de partits polítics existents que se senta il·lusionada per aquest projecte també se sume a una iniciativa que no ha de retre comptes a cap partit d’àmbit superior, a una iniciativa en què nosaltres, canalins i canalines, decidim i nosaltres ens gestionem.

A Canals en Moviment, com a tancament d’aquesta carta de presentació, ens mou Canals i ens mouen valors com la defensa de l’escola pública, de la sanitat pública; ens mouen valors com la lluita per la igualtat i contra la violència de gènere, com la defensa del nostre patrimoni i la nostra cultura, com la lluita per un treball digne i contra l’exclusió social. Ens mou ser una societat oberta i la nostra capacitat d’acollir i integrar a la gent que ve. Ens mou defensar que cadascú sent i estima com estima i qui vol estimar, que les famílies no són uniformes, són diverses i que totes tenim cabuda en una societat que també ho és. Ens mou anar de cara, ser honestes, clares. Ens mou moure; moure per nosaltres, per les nostres mares i pares, pels nostres iaios i iaies, pels nostres fills i filles, per nosaltres mateixes.

Si tu també et mous, posa’t en contacte amb nosaltres. Aquest projecte ja està en marxa.

Comenta la noticia

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.