El passat dilluns 18 de juny a les 19 hores es va presentar el llibre Antologia Surrealista a la casa de la cultura Ca Don José de Canals.
Es tracte d’un llibre resultat del projecte multidisciplinari de foment de la lectura que han portat al llarg de tot el curs.
L’acte va estar presidit per Eliseo Castelló, director del Col·legi Cervantes, Ricardo Requena, Alcalde de Canals, Ricardo López, mestre de Valencià i Adrián Serrano, tutor de sisè. També va acudir al mateix Celia Ibáñez, Regidora de Cultura i responsable del suport donat des de l’ajuntament a l’edició del llibre.
El llibre conté un recull de textos escrits en valencià i amb el nus del surrealisme. La idea del projecte era fomentar la lectura en valencià i aprofitar la creació literària per a que al final de curs es poguera crear un llibre escrit pels mateixos xiquets i que pogueren llegir un llibre fet per ells. Al mateix temps, aquest projecte afavoria que els alumnes de sisè pogueren experimentar el procés de creació d’un llibre des del moment de la idea fins a la publicació, per tant, han aprés a redactar textos, corregir-los, crear il·lustracions, búsqueda d’editorials, visita a les autoritats locals per tal de buscar un suport econòmic, maquetació, impressió i enquadernació. I finalment la promoció, invitació d’autoritats a l’acte, presentació i firma de llibres.
L’acte va començar amb una introducció i lectura del pròleg del llibre que va fer el director del centre Eliseo Castelló. Seguidament, Ricardo López va explicar el projecte als assistents i en acabar, Adrián Serrano es va encarregar d’explicar la part de treball creatiu al taller d’imatge. Finalment, Ricardo Requena, alcalde de Canals va tancar l’acte i va entregar una còpia del llibre a cada un dels xiquets i xiquetes que han participat al projecte.
Els llibres es podran comprar a la casa de la cultura Ca Don José al preu de 6€ i el total dels beneficis de la venda seran destinats a l’ajuda social de les ong’s del poble de Canals.

Comenta la noticia

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.