El primer Tinent d’Alcalde es reuneix amb tècnics de Conselleria i Diputació per tractar el tema d’aigües

Joan-Carles Pérez, regidor delegat del Cicle Integral de l’Aigua, i un tècnic del departament d’urbanisme de l’Ajuntament de Canals, es van reunir ahir amb tècnics de la direcció general de l’aigua i de carreteres de la Diputació de València per coordinar les actuacions que s’han de fer al nostre terme municipal per tal d’evitar els danys produïts per les pluges intenses, així com tots els inconvenients que aquestes suposen per al nostre veïnat, sobretot els veïns de la Torreta i els propietaris dels bancals de Vinyals, Corcot i Rec-nou i les Setenes.

Aquesta reunió a tres bandes és una petició del primer tinent d’alcalde per tal d’aprofitar millor els recursos públics i donar una solució definitiva a aquest greu problema.

Pel que fa als tècnics de diputació, estan portant a terme el projecte de renovació de la carretera de Montesa, i en la redacció d’aquest s’han trobat amb aquest problema. Aquest important vial de connexió amb l’autovia d’Albacete, en el cas de pluges intenses, s’ha de tancar al trànsit perquè desaigua una gran quantitat d’aigua. L’increment de les aigües ha sigut produït principalment per les obres d’Adif en la zona de la Finca de Ferrys. La solució prevista de construir una conducció al riu Canyoles, també solucionarà les avingudes d’aigua en la partida dels Vinyals que van a parar a la zona de l’institut Francesc Gil de la Torreta de Canals.

Per una altra banda, els tècnics de la direcció general de l’aigua buscaran quina és la millor opció per a reconduir l’aigua procedent dels barrancs de Corcot i del Soldat i que van a parar bàsicament a les partides de Corcot, Rec-nou i Setenes.

Des de la Regidoria del Cicle Integral de l’Aigua s’està treballant des del començament de la legislatura en resoldre d’aquest problema i es considera que s’ha d’actuar coordinadament amb totes les administracions. Per la seua part, Joan-Carles Pérez es mostra “satisfet per la predisposició tant de la Diputació de València, en concret l’àrea de Carreteres, i de la Generalitat, a través de la direcció general de l’Aigua. Esperem que com més prompte millor es troben quines són les actuacions a fer i que es duguen a terme aquestes infraestructures necessàries per al poble de Canals.”

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.