Pulsa «Intro» para saltar al contenido

Sant Antoni 2018: La primera ‘Soca’ entra a Canals davant milers de veïns.

Poc abans de la mitjanit, i com marca la tradició, va entrar la primera soca de la popular Foguera de Sant Antoni.
Les primeres campanades del dia 8 de desembre van marcar l’inici de l’entrada de la primera ‘soca’ a la plaça major per a la construcció de la monumental foguera de Canals.
Milers de veïns van ser testimonis de l’entrada de les primeres soques de la tradicional Foguera de Sant Antoni, que tindrà lloc durant les festes patronals el proper 16 de gener.
Poc abans de la mitjanit van fer entrada a la plaça els tres primers troncs, d’uns 14 metres de llargaria, que van haver de ser arrossegats per fornits perxerons, vinguts de diferents comarques com són l’Horta, la Ribera, la Canal de Navarrés i la pròpia Costera.
I és que, segons la tradició, quan el campanar assenyala l’inici de la jornada de la Puríssima, la primera ‘soca’ ja deu estar a la plaça Major de Canals.
A estes soques van seguir altres fins a deixar la plaça completament plena de troncs, operació que es veurà incrementada cada dia fins a l’1 de gener, dia en què es procedirà a la ‘plantà’ del primer pi, eix de la majestuosa i tradicional foguera .
La celebració va començar entre els aplaudiments i els ‘Vitols’ del públic allà congregat per presenciar l’inici dels preparatius per a la popular Foguera de Sant Antoni de Canals.
Dolços, figues i mistela
Mentre la resta d’arbres anava arribant a la plaça en un degoteig incessant de muntures, els festers i festeres van obsequiar a tots els presents amb els tradicionals dolços, panses, figues i mistela, en un ambient festiu.
Amb tot, el treball per a l’elaboració de la popular foguera tot just acaba de començar. Des d’ara i fins el proper 1 de gener caldrà acumular molta més llenya, fins a un total de 300.000 quilos per al muntatge d’aquesta monumental pira que ha estat reconeguda en el llibre Guinness dels rècords com la foguera més gran del món, i el marc ha estat reconegut com a Festa d’Interès Cultural de la comunitat valenciana.

Reportatge de Fotos de Ximo Pérez
[ultimate_gallery id=”112213″]

Sé el primero en comentar

Comenta la noticia

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.