Tots els grups polítics de Canals aproven una moció per exigir un finançament just per a la Comunitat Valenciana

L’Ajuntament de Canals va aprovar al ple del passat divendres per unanimitat una moció conjunta de Compromís, Gent de Canals, PSPV-PSOE, Esquerra Unida, Reiniciem Canals i Partit Popular per a exigir al Govern Central un finançament just per a la Comunitat Valenciana. El manifest, aprovat divendres, proposa: una reforma immediata del sistema de finançament autonòmic, amb efectes a 1 de gener de 2014, que possibilitara als valencians disposar d’uns serveis públics fonamentals (sanitat, educació i protecció social) de qualitat, el reconeixement del dèficit de finançament acumulat des que es van dur a terme les transferències de competències a la Comunitat Valenciana o l’execució per part de l’Estat d’unes inversions en infraestructures equiparables, com a mínim, al pes poblacional de la Comunitat Valenciana i la compensació de la insuficiència inversora dels últims anys.

Ara, amb la finalitat de mantindre viu l’esperit d’aquell impuls, el plenari de l’Ajuntament de Canals ha aprovat les mesures que ajuden a promoure una major conscienciació entre la ciutadania de la necessària i urgent revisió del sistema de finançament que permeta a les valencianes i als valencians l’exercici de les seues competències i un major benestar social.

Per això s’insta al Govern Central a realitzar una reforma immediata del sistema de finançament autonòmic que possibilite als valencians disposar dels recursos suficients per a poder tindre uns serveis públics de qualitat i permeta, d’igual manera, l’exercici de les competències pròpies. Igualment s’insta al Govern de l’Estat perquè les inversions territorialitzades es facen d’acord amb el pes poblacional. Així com mostrar el suport de l’ajuntament al manifest penjant una pancarta a la façana d’un edifici públic amb el lema “Per un Finançament Just”, i impulsar i fomentar la celebració de jornades, reunions, conferències o actes sobre la reforma necessària del sistema de finançament.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.