23 de febrer. Jan Sverák al Festival MICE a la Font de la Figuera
L’oscaritzat director Jan Sverák visitarà la Font de la Figuera amb motiu de la cloenda de la Mostra Internacional de Cinema Educatiu (MICE)

• Des de l’Ajuntament s’ha programat diversos actes per al divendres 23 de febrer, dia de la clausura del Festival, que comptaran amb la col·laboració d’associacions i particulars i mostraran tot el potencial artístic, cultural i festiu de la població.

La Font de la Figuera no només serà seu de la Mostra Internacional de Cinema Educatiu (MICE), sinó que, a més ha estat poble escollit per tancar la seua edició de 2018. Un esdeveniment, la presència més destacada del qual, serà la del director txec Jan Sverák, guanyador d’un Oscar per “Kolya”, com a millor pel·lícula de parla no anglesa.

Des de l’Ajuntament de la Font de la Figuera s’ha demanat la col·laboració a veïnes, veïns i associacions, amb l’objectiu de mostrar tot el potencial artístic, cultural i festiu de la població i encara que el consistori vol guardar encara el secret de tots els actes que van a desenvolupar-se, tant l’alcalde, Vicent Muñoz, com la regidora de Cultura, Verónica Reyes, pretenen “sorprendre, demostrant una vegada més que som un poble participatiu en un acte únic que acollirà diversos sectors típics de la localitat”.

L’acte central tindrà lloc a les 19.00 hores al teatre Joan de Joanes, moment en el qual es projectarà la pel·lícula “The Elementary School” i es lliurarà el Premi MICE d’Honor. Eixe mateix matí, l’alumnat d’infantil, primària i secundària disfrutarà de diverses projeccions de temàtica educativa, tot i que, tal com afirmen des de la MICE radiquen en la importància que el cinema educatiu no només va dirigit a la joventut, també al públic adult .

La MICE ha ofert una roda de premsa presidida pel conseller Vicent Marzà i el director de la Mostra, Josep Arbiol on s’ha presentat el calendari i la programació oficial de les diferents categories que opten a guardó, a més de les activitats paral·leles que tindran lloc a València i en les localitats de la Comunitat Valenciana i a Madrid.

La MICE té com a objectiu apropar la cultura de la imatge a la població infantil mitjançant el foment de noves formes d’oci, la comunicació audiovisual i l’intercanvi d’idees. En definitiva, segons assenyalen des de l’organització, la iniciativa pretén promoure l’alfabetització audiovisual dels xiquets com a eina per a la difusió de valors socials i educatius.

MÉS INFORMACIÓ SOBRE EL FESTIVAL: http://www.micevalencia.com/ 

PROGRAMACIÓ:

  • Divendres, 23 de febrer de 2018

– De 09.00 a 14.00 hores, al teatre Joan de Joanes, PROJECCIONS ESCOLARS: Infantil, primària i secundària.

– De 19.00 a 19.15 hores, a l’ajuntament, rebuda a Jan Sverak per part de les autoritats municipals.

– De 19.15 a 20.00 hores, desfilada de Moros, Cristians i Contrabandistes, ball de l’Ú de la Font i Dansà i actuació de la Trifàssica.

– De 20.00 a 22.00 hores, al teatre Joan de Joanes, acte en homenatge a Jan Sverak i projecció de la pel·lícula de Jan Sverak “Escola Prmària” (República Txeca).

A5 davant CARTELL LA FONT DE LA FIGUERA amb data

Comenta la noticia

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.