25 aniversari de la marxa peregrinació Canals-Basilica

25 aniversari de la marxa peregrinació Canals-Basilica

A les sis del matí eixien des de La Lloca els caminants, que arribaren a València a les 20

Tal i com mana la tradició, a les sis del matí des de la Lloca eixia, el dissabte previ a la festivitat de Sant Vicent, la Marxa Canals- Basílica organitzada per Mapeba, en un any molt especial ja que es complia el seu 25 aniversari. 270 caminants recorrerien durant una llarga jornada els 73 quilòmetres que els separaven fins València. Canals; Cerdà; Llanera, Rotglà i Corberà, on arrepleguen les mones del forn Agustí que els donarà de berenar en la Creu Coberta són les primeres localitats que veuen passar als pelegrins que molt prompte arriben a l’autovia, sempre per vies secundàries. El dia desperta al pujar l’antic Port del Càrcer; Beneixida i el pont de Gavarda, on té lloc un dels reagrupaments, donen pas a l’esperat esmorzar.

Seguidament es creua tota la Ribera Alta per Masalavés, Montortal i l’Alcúdia on té lloc altra parada per recuperar forces. Els participants, com sempre, es barregen entre novells i veterans.

Un any més el dinar va tindre lloc a l’hotel Duomo on el podòleg Arcadi Soriano i el seu equip treballaren de valent i de forma totalment altruista per donar un respir als cansats i en alguns casos, ferits, peus dels caminanats. Al reprendre’s la marxa tots es posaren la samarreta commemorativa d’aquest aniversari, elegida en color blau. Cadascun dels participants, realitzen la marxa per diverses raons, molts d’ells per devoció a la Geperudeta però tots ells destaquen la bona organització duta per MAPEBA.

Els col·laboradors de l’equip de logística s’ho treballen de valent per gaudir la seguretat i habilitar punts d’avituallament cada pocs quilòmetres. Molt és el menjar i la beguda necessària en un dia com aquest.

A més a més, Toni Puchades, Edu Arándiga i Salvador Císcar són els tres integrants de Mapeba que encapçalen la peregrinació, els que mantenen un pas constant per complir amb els horaris.

En la Creu Coberta es menja mona i xocolata i es desplega la pancarta commemorativa duta pels que feren la primera marxa, allà per 1993, convidats d’excepció enguany. Passades les vuit de la vesprada entrarien a la plaça de la Verge entre els aplaudiments dels familiars. Enguany el passadís estaria també encapçalat pels pioners i després com ve sent tradicional, pels novells, pels que l’han acabat per primera vegada. Dins de la basílica no cabia una agulla per ofrenar a la Geperudeta; un fi de festa especial per a una edició especial.

Una foto final deixarà per a la posteritat a tots els participants de l’edició de les bodes de plata d’una marxa ja referent i sempre, emotiva.

Texte i video de la TV Comarcal

Subscribe
Notify of
guest

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.

1 Comment
Newest
Oldest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
1
0
Would love your thoughts, please comment.x