Pulsa «Intro» para saltar al contenido

27 litres de pluja i vents de 77 km/h

La tempesta que ahir va assotar l’interior d’Alacant després de dinar va pujar fins a les nostres terres deixant pluja, trons i vent a les Comarques Centrals. El vent va ser molt fort en Otos, on va arribar als 79 quilòmetres per hora, o en Fontanars dels Alforins, amb 71 quilòmetres per hora, però on realment va anar acompanyat d’una forta pluja va ser en Canals, on poc després de les quatre i mitja de la vesprada va arribar als 77 quilòmetres per hora i va anar acompanyat d’una forta precipitació que, en vint minuts, deixà 27 litres d’aigua per metre quadrat.

Com veuen al gràfic de les seues pantalles, Bellús també va patir la intensitat de la pluja, que va ser molt localitzada i que va deixar menys de la meitat de precipitacions en localitats com Anna, Enguera o Montaverner. En la capital de La Costera deixà 14 litres d’aigua per metre quadrat i en Ontinyent caigueren quatre gotes, sense arribar al litre d’aigua per metre quadrat en cap de les estacions meteorològiques repartides per la ciutat.

La forta tempesta va arrossegar una gran quantitat d’aigua al riu Sants al seu pas per Canals i, com veuen a les imatges, també va trencar algunes branques d’arbres que varen ser tallades pels serveis de jardineria de la població per a evitar danys personals. A més, la força de l’aigua va tapar amb residus molts dels claveguerams del poble i de la veïna Alcúdia de Crespins, on la tempesta també va deixar caure una gran quantitat d’aigua.

Tot i així, malgrat la tempesta, la calor va ser la protagonista de la jornada. En Guadassèquies arribaren als 36,2 graus i en Canals, on va tindre lloc la tromba d’aigua, la màxima superà els 35 i la mínima no va baixar de 24, amb una humitat relativa mitjana del 67 per cent, la qual cosa provocà una sensació tèrmica que superà els 40 durant la major part del dia.

Pel que fa a la previsió de les properes jornades, demà pujaran les mínimes i les màximes, però divendres baixaran lleugerament i el dissabte de forma important, ja que s’esperen pluges. El cap de setmana les màximes no passaran dels 30 i les mínimes estaran per davall dels 20 graus.


Font: comarcal.tv

Sé el primero en comentar

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.