80 ANIVERSARI DEL BOMBARDEIG DE L’ESTACIÓ DE XÀTIVA

En complir-se 80 anys del bombardeig de l’estació de Xàtiva, l’Ajuntament i el Consell de la Joventut han organitzat diversos actes per tal de commemorar l’efemèride: exposició, jornades d’estudi, concert… L’acte central, l’homenatge a les víctimes, ha tingut lloc el diumenge 10 de febrer, a la plaça de l’estació, als peus de L’Aixopluc. La cerimònia ha estat conduïda per Isabel Pastor, periodista de Xàtiva actualment en Àpunt, i la poetessa xativina Xelo Llopis ha fet el parlament central.

De la mà de l’Escola de Música Rytmus i l’Innovatori de Moviment d’Alicia Herrero, la música i la dansa s’han unit per honorar a les víctimes de manera emotiva. David Dolz Cabedo ha compost «El bombardeig de Xàtiva», una obra per agrupació de cambra (violí, violoncel, piano i conjunt de tambors), que consta de tres parts, cadascuna de les quals marca la quotidianeïtat d’un diumenge qualsevol, l’horror del bombardeig i, finalment, l’esperança i la solidaritat. Sobre aquesta peça musical, l’equip d’Alícia Herrero ha creat una coreografia que ens transmet la tensió, la commoció, l’empoderament… del moment.

L’acte ha comptat amb la presència de diferents representants polítics i socials: Gabriela Bravo, consellera de Justícia, Rebeca Torró, vicepresidenta de la Diputació, Adriano Carbone, cónsul honorari d’Itàlia a València, Roger Cerdà, alcalde de Xàtiva, Alfred Boluda, regidor de Memòria i alcaldes/eses dels pobles de la rodalia així com entitats memorialistes i republicanes. Així mateix, la Colla de Dolçaines i Percussió La Socarrà i la Muixerenga de Xàtiva han participat en l’acte.

Font: Ajuntament de Xàtiva

Comenta la noticia

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.