A debat la primera ordenança en la història de la Fira del Bestiar de Xàtiva

A debat la primera ordenança en la història de la Fira del Bestiar de Xàtiva

La Comissió socio-cultural analitzarà el document que regularà la normativa d’aquesta activitat de la Fira d’Agost

L’ordenança garantirà el benestar dels animals i el seu control sanitari

Xàtiva, 17 d’abril de 2018.- A la Comissió socio-cultural que es celebrarà aquest dimecres a l’Ajuntament de Xàtiva es debatrà per primera vegada una normativa que gire entorn a la Fira del Bestiar.

En la regulació d’aquesta ordenança municipal es buscarà, entre d’altres, facilitar als ramaders i intermediaris les operacions amb agilitat i transparència, l’oferiment d’instal·lacions higièniques i adequades per a l’estància dels animals i especialment el garantiment del seu control sanitari i del compliment de la legislació vigent en matèria de benestar animal.

El document a debatre consta de fins a 23 articles i d’un títol referent a les infraccions i al règim sancionador. Entre tots ells, destaca l’article 12, que fa referència al benestar dels animals durant la Fira. En aquest sentit es reflecteixen una sèrie de normes d’obligat compliment com que no s’admetran animals malalts o en mal estat sanitari, que el bestiar ha d’emplaçar-se als corrals habilitats i amb un amarre de corda adequat o que l’ús del bastó es limita a la conducció i orientació dels animals, prohibint els colps i els elements acabats en punta.

En quant a les infraccions, es consideraran molt greus una pertorbació rellevant de la convivència, el deteriorament d’espais públics, la falta de col·laboració amb les autoritats sanitàries o la reincidència en dos o més faltes greus. En quant a aquestes, destaquen les conductes que impliquen ofensa o maltracte a persones o bens de la Fira del Bestiar, danys a instal·lacions i material, la realització de transaccions en llocs que incompleixen la normativa o els maltractes als animals. Respecte a les lleus, ofenses de paraules i fets de desobediència a l’Autoritat o irregularitats en el compliment dels registres. Les infraccions lleus podran ser sancionades amb multes de fins a 750 euros, les greus fins a 1.500 i les molt greus poden arribar als 3.000 euros.

El document, a més, recull entre d’altres aspectes com la data de celebració de cada any, que serà del 15 al 17 d’agost, i el seu horari (des de les 7 del matí fins les 22:30 hores), la documentació a aportar i la recepció del bestiar, l’estància i l’alimentació, l’atenció sanitària, la desinfecció de vehicles, els drets i deures dels usuaris o l’evacuació dels residus.

Font: Ajuntament de Xàtiva

Comenta la noticia

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.

Nº de visitas año 2021

  • 1.991.214 Visitas