Pulsa «Intro» para saltar al contenido

Abel Soler presentarà el seu llibre ‘Els Noms dels Pobles Valencians. Origen i Significat’ a la Casa de Cultura Ca Don José

El divendres 2 de febrer, a les 19.00 hores, la Casa de Cultura Ca Don José acollirà la presentació del llibre “Els Noms dels Pobles Valencians. Origen i Significat”, de l’historiador, divulgador i doctor en Filologia Abel Soler.

L’autor, nascut a Albaida, és conegut per la seua tasca de divulgació històrica, geogràfica i patrimonial. En aquesta ocasió, Soler se centrarà en els pobles de La Costera, una comarca situada a la província de València, perquè els assistents coneguen la dinàmica del llibre i reben unes pinzellades sobre l’origen dels noms dels municipis de la zona.

El llibre, publicat per Malian Editorial el 2023, ofereix propostes d’explicació del nom de tots els municipis valencians i d’algunes pedanies. Cada entrada recull els testimonis escrits més antics del topònim, detalls històrics sobre l’origen cultural o la fundació del nucli de població i altres qüestions sobre quan data la denominació, què volia dir en la llengua original i quina evolució ha experimentat al llarg dels segles.

La presentació del llibre a la Casa de Cultura Ca Don José, situada al carrer Diputació, 1, a Canals, és una oportunitat única per aprofundir en la rica història i cultura dels pobles valencians a través de la toponímia. Tots estan convidats a assistir a aquest esdeveniment cultural.

Sé el primero en comentar

Comenta la noticia

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.