Pulsa «Intro» para saltar al contenido

Adif adjudica el projecte per a la construcció de la nova estació de l’Alcúdia de Crespins 

Adif adjudica el projecte per a la construcció de la nova estació de l’Alcúdia de Crespins 

Amb un pressupost d’1.415.378,42 € el projecte definirà tant la construcció d’un nou edifici de viatgers com la remodelació i ampliació de la platja de vies 

L’Alcúdia de Crespins.-07.03.2023.- Adif ha adjudicat el contracte per a la redacció de l’estudi d’alternatives i dels projectes bàsic i constructiu de la remodelació i construcció de l’estació ferroviària de l’Alcúdia de Crespins.

Amb un pressupost d’1.415.378,42 euros (IVA inclòs), la Unió Temporal d’Empreses (UTE) integrada per les companyies Peyco, Velber Projectes Tècnics i Surely Consulting definirà tant la construcció d’un nou edifici de viatgers com la remodelació i ampliació de la platja de vies d’aquesta estació.

Tot això amb l’objectiu d’augmentar la capacitat i fiabilitat de l’explotació ferroviària i oferir majors estàndards de seguretat, modernitat i accessibilitat per als i les usuàries del ferrocarril d’aquest municipi de la comarca de la Costera. També es pretén donar resposta al previsible augment de la demanda i increment de les circulacions.

L’actual estació està situada en la línia d’ample ibèric València-Xàtiva, en la línia C2 de la xarxa de Rodalia de València. La seua remodelació forma part de les millores previstes en aquesta línia, destinades a la canalització del trànsit ferroviari en ample ibèric que actualment circula pel traçat Xàtiva-l’Alzina que serà condicionat per al trànsit exclusiu de trens d’ample estàndard (1.435 mm).

Per una banda, el contracte definirà un nou edifici de viatgers, que inclou el disseny d’andanes, marquesines, un pas entre andanes a diferent nivell, la definició d’espais lligats a l’activitat ferroviària, els accessos a l’edifici, zones d’aparcament i obres complementàries. Per altra banda, també està prevista la remodelació i ampliació de la platja de vies de l’estació a les condicions del futur flux de trànsit ferroviari.

Els treballs inclouran també aixecament topogràfic de l’àrea afectada, informes geotècnics, geològics i hidrogeològics, anàlisis d’edificacions existents, integració ambiental i estudis acústics i de sostenibilitat.

Aquesta actuació contribueix a la consecució de diferents Objectius de Desenvolupament Sostenible, com l’ODS 9 que fomenta el desenvolupament d’infraestructures fiables, sostenibles i de qualitat, així com l’11, que busca proporcionar accés a sistemes de transport segurs, sostenibles i accessibles dins de la seua meta general d’aconseguir ciutats inclusives, segures, resilients i sostenibles.

Per al govern de l’Alcúdia de Crespins es tracta, sens dubte, d’una magnífica notícia que permetrà, en un futur pròxim, tindre unes instal·lacions del segle XXI amb totes les prestacions necessàries i demandades per la ciutadania. Una estació de rodalia que afavorirà una mobilitat intermodal i donarà servei a les veïnes i veïns, així com, a part de les comarques de la Costera, Canal de Navarrés i Vall d’Albaida.

Finalment, tant l’alcalde, Pepe Garrigós, com el vicealcalde, Roberto Granero, han ressaltat el treball fet en aquesta legislatura perquè l’Alcúdia de Crespins compte amb una estació digna alhora que moderna.

Sé el primero en comentar

Comenta la noticia

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.