Pulsa «Intro» para saltar al contenido

Alumnes, mares i mestres del Ceip Vicente Rius de Canals visiten la 1ª Exposició d’art infantil a Xàtiva.

IMG_1564640

Un curt i emocionant viatge amb tren va portar els alumnes de 3 anys fins la capital de la Costera. Un passeig agradablement primaveral els va acompanyar fins el mercat i la plaça de Calixte III, que a ells tant els sona. Després d’observar el conjunt monumental que abraça aquesta plaça i de fer unes quantes corregudes van arribar a la magnífica Casa de Cultura que alberga l’exposició en el carrer Montcada fins el dia 22 d’abril.

Allí els esperaven els dibuixos i treballs plàstics que amb tant d’entusiasme havien realitzat al llarg dels mesos de gener, febrer i març. Quina emoció en veure’ls… Quina alegría! Mira!……..Eixe és el nostre! …i eixe! (no paraven de dir i assenyalar)

Van quedar meravellats en contemplar els seus treballs tan ben exposats en l’esplèndida sala que és el pati cobert d’aquest edifici. Els alumnes van poder explicar a les seues mares còm havien fet cadascun dels treballs i sobre tot van poder vore com altres xiquets havien interpretat i realitzat altres porpostes referides als mateixos pintors.

Klee, Miró i Kandinsky ha sigut en aquest cas els artistes estudiats pels alumnes dels col.legis públics: Maria Teresa Coloma i Martínez Bellver de Xàtiva, Cristo del Milagro de Llosa Ranes, Mare de Déu dels Desemparats de Genovès i Vicente Rius de Canals.

Aquestes són també exemples d’actuacions d’èxit realitzades a les escoles. Actuacions avalades pels experts de la comunitat científica internacional i pels ponents que en el si de les Jornades d’Innovació educativa, que enmarquen aquesta exposició, s’ han exposat els dies 3, 8 i 10 d’abril. Els experts Rafael Bisquerra, Ramón Flecha i Roser Batlle han animat el professorat assistent a treballar d’acord amb les directrius de la Comissió Europea d’educació que aconsellen, més enllà de qualsevol canvi legislatiu, les pràctiques que diàriament fan els professionals de l’educació referides a l’educació emocional, les actuacions d’èxit, l‘aprenentatge servei i sobre tot en vers la creativitat.

Gràcies a la proposta del Cefire i a la sabiduria del gran expert en art infantil, Juan Fernández i a la col.laboració de l’Ajuntament de Xàtiva l’exposició ha sigut un èxit.

IMG_1569640

Sé el primero en comentar

Comenta la noticia

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.