Aprovada la renovació del Pla Estratègic de Subvencions de l’Ajuntament de Xàtiva 2020-2022

Aquest Pla permetrà agilitzar l’eficàcia i eficiència en la gestió de la despesa pública de les subvencions

 

Xàtiva, 3 de desembre de 2019.- El plenari municipal de Xàtiva va aprovar el passat dissabte la renovació del Pla Estratègic de Subvencions de l’Ajuntament per al període 2020-2022 amb els vots a favor del PSPV-PSOE, Xàtiva Unida i Ciutadans, i l’abstenció del Partit Popular.

Aquest Pla serveix com a instrument d’organització de les polítiques públiques per tal d’incrementar els nivells d’eficàcia i eficiència en la gestió de la despesa pública subvencional. Aquest Pla va ser aprovat per primera vegada en 2016, i en la seua elaboració participen els diferents Departaments municipals que gestionen la concessió de subvencions.

El Pla de Subvencions s’articula en diferents capítols, agrupats per diferents matèries. En el capítol de Subvencions d’Acció Social venen recollides aquelles vinculades a Promoció de la Dona, Promoció de la igualtat de les persones del col·lectiu LGTBIQ, Joventut, Foment de l’Associacionisme i la Participació Ciutadana, Benestar Social i Educació; mentre que en el capítol en matèria de Cultura s’agrupen aquelles subvencions que es destinarien a associacions culturals, instituts, col·legis públics i concertats i AMPA de Xàtiva per activitats culturals.

En el capítol de subvencions en matèria d’Esports venen recollides aquelles suscitades per les previsions del Consell Esportiu Municipal, sent un instrument de foment de l’associacionisme i promoció de l’esport dels Clubs i Associacions Esportives de Xàtiva. D’altra banda les subvencions en matèria de promoció econòmica van destinades a associacions comercials de Xàtiva, a l’arrendament de locals i naus per a l’exercici d’activitats empresarials, a les ajudes a persones autònomes en el seu primer any d’activitat i a les ajudes als comerços que presenten barreres arquitectòniques.

Per últim, altres capítols també recullen subvencions en matèria de medi ambient, en matèria d’urbanisme i patrimoni,  i en matèria de memòria històrica. A més a més, en l’acord definitiu es van incloure tant les beques de transport a alumnes residents a Xàtiva que cursen estudis universitaris de grau, o formació professional de grau superior i música/dansa de grau superior que no s’impartisquen al municipi; així com les ajudes per a xecs escolars municipals del curs 2019/2020 per a l’escolarització dels xiquets de Xàtiva de 2 a 3 anys.

Per cada línia de subvenció es determinarà un conjunt d’indicadors relacionats amb els objectius, que es recolliran periòdicament pels responsables del seu seguiment per tal de conèixer l’estat de la situació.

«Aquest Pla ens permet estructurar d’una manera lògica les subvencions que es poden donar des de l’Ajuntament durant aquest trienni. Açò ens marca un full de ruta molt clar, que evitarà fer discrecionalitats i ocurrències»., ha manifestat el regidor d’Hisenda de Xàtiva, Ignacio Reig.

Font: Ajuntament de Xàtiva

Comenta la noticia

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.