Aprovades les bases per a les ajudes a les associacions comercials de Xàtiva

Aprovades les bases per a les ajudes a les associacions comercials de Xàtiva

Lorente: «Hem triplicat les ajudes als comerços locals en aquesta legislatura»

Xàtiva, 16 de maig de 2018.- L’Ajuntament de Xàtiva destinarà previsiblement en aquest 2018 un total de 30.000 euros en ajudes a les associacions de comerç i hostaleria de la ciutat. Aquesta setmana s’han aprovat les bases per a la concessió d’ajudes, que fomenten la dinamització i promoció del comerç integrat al municipi com a objectiu d’interés econòmic i social.

«Aquestos recursos tenen com a objectius reforçar el paper del comerç de proximitat de la ciutat en un moment de canvi en els hàbits de compra i consum. L’estratègia s’estructura en determinar uns criteris per a la concessió que ens asseguren encaminar l’activitat associativa cap a la dinamització del comerç, promovent la singularitat de cada àrea de la ciutat, la formació i el reforç de les estructures associatives», ha explicat el primer tinent d’alcalde i regidor de Promoció Econòmica, Miquel Lorente.

Els destinataris d’aquestes ajudes són les associacions de comerciants de Xàtiva sense ànim de lucre, en les quals almenys el 60% dels seus associats desenvolupen accions de dinamització comercial i hosteleria. Per a beneficiar-se d’aquestes bonificacions les associacions deuen estar inscrites al Registre d’Entitats de l’Ajuntament i tindre la documentació actualitzada, així com tindre el domicili social i fiscal a Xàtiva.

El procediment de concessió s’iniciarà mitjançant convocatòria pública i la informació de la convocatòria i els impresos de sol·licitud estaran disponibles a la pàgina web de l’Ajuntament. Aquestes sol·licituds hauran de presentar-se en la seu electrònica fins el 30 de juny amb la documentació requerida a les bases.

Posteriorment a la presentació de sol·licituds s’aniran presentant també les activitats individualitzades que es realitzen per part de cada associació, incloent una memòria descriptiva de la campanya o actuació realitzada susceptible de ser subvencionada amb les despeses que es deriven.

Entre els criteris a valorar en les sol·licituds es troben conceptes com el nombre d’associats, el nombre d’accions proposades en la memòria, la professionalització de l’associació i els serveis oferits, la participació activa en accions realitzades a la ciutat durant tot l’any, campanyes innovadores d’animació i decoració i accions de promoció del comerç local en municipis dins de l’àrea d’influència comercial de la ciutat.

L’aportació màxima per atendre la totalitat de les sol·licituds serà de 30.000 euros. La xifra econòmica s’ha incrementat respecte als darrers anys, ja que en 2015 i 2016 es van destinar uns 20.000 euros, i el passat 2017 en van ser 23.000. En 2014 tan sols es van destinar 10.000 euros per a aquesta partida.

Les activitats que es disposen a la convocatòria hauran d’estar finalitzades abans del 31 de desembre de 2018 i l’associació anirà justificant les actuacions realitzades de forma individualitzada. El termini per a la justificació de la subvenció finalitzarà l’1 de febrer de 2019.

Font: Ajuntament de Xàtiva

Comenta la noticia

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.

Nº de visitas año 2021

  • 1.991.202 Visitas