Arranca el quart projecte experimental “Ocupa’t a la Costera Canal” amb noves línies de treball per la foment de l’ocupació

Arranca el quart projecte experimental “Ocupa’t a la Costera Canal” amb noves línies de treball per la foment de l’ocupació

L’import de la subvenció, que ascendeix a 271.461’67 €, és el quart projecte experimental que el Pacte Territorial executa dins del programa d’acords territorials.

 El Pacte Territorial inicia un nou projecte denominat “Ocupa’t a La Costera-Canal”, amb l’objectiu principal de fomentar l’ocupabilitat d’aquelles persones que estan en cerca activa de treball. La seua duració serà fins al 30 de setembre, i igual que en els anys anteriors, s’han creat unes línies de treball en coherència amb el diagnòstic territorial realitzat en 2017.

La primera d’aquestes es dirigirà al públic més jove, mitjançant tallers que es realitzaran en tots els instituts de les comarques de La Costera i La Canal de Navarrés i, amb la finalitat d’orientar i informar els estudiants que s’enfronten per primera vegada al mercat laboral, sobre els mecanismes i eines que facilitaran la seua cerca d’ocupació.

Així mateix, i d’acord amb l’anterior, una altra de les línies de treball serà el foment de les noves tecnologies, sota el prisma d’un correcte ús de les mateixes per a l’obtenció de treball.

L’Observatori de l’Ocupació representarà altre dels eixos que desenvoluparà el Pacte. La seua posada en marxa naix amb l’objectiu d’establir un sistema de recollida i millora de la informació sobre el mercat laboral, l’economia, la formació, així com l’emprenedoria del territori dirigida tant als decisors polítics, personal tècnic i a la ciutadania en general.

El Programa Mentor serà una altra de les línies principals del projecte. Un projecte que naix amb data del 2017 i que ha anat creixent en aquests anys tant a nivell de persones interessades a crear un negoci com de persones mentores. No obstant això, enguany es posarà l’accent a sumar empreses col·laboradores amb la finalitat d’equiparar-los al nombre de persones emprenedores.

Finalment, el projecte culminarà amb la creació de l’Estratègia Territorial de la Costera-Canal,

tutelat per la Universitat de València i que servirà com a full de ruta per a futurs projectes.

Per a Mª José Tortosa, presidenta del Pacte Territorial, “a través d’aquest quart projecte es consolida la voluntat d’aquesta entitat per millorar i fomentar l’ocupabilitat dels ciutadans, especialment entre els més joves així com a persones d’edat més avançada en risc d’exclusió social que tenen nombroses dificultats a l’hora d’accedir a les noves tecnologies.”. Tortosa, afegia a més que “fruit de les necessitats que ens han plasmat els usuaris en el projecte anterior, enguany es promourà un òptim ús de les tecnologies aplicat a la cerca d’ocupació”, al que finalment apuntava que “continuem fent comarca enfortint els nostres serveis per a arribar a les poblacions més xicotetes”.

Aquest projecte subvencionat per Labora, està emmarcat en les ajudes EMPACE 2019 destinades a fomentar els Acords Territorials en matèria d’Ocupació i Desenvolupament Local a la Comunitat Valenciana. El Consell està compost per ADEXA, CCOO, UGT, XACEX i les Mancomunitats de La Costera-Canal i La Canal de Navarrés.

Font: Ajuntament de Xàtiva

Comenta la noticia

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.

Nº de visitas año 2021

  • 1.991.211 Visitas