Pulsa «Intro» para saltar al contenido

Autèntiques obres d’art: les falles d’Alzira

El passat dimarts 17 de març els alumnes de Formació Professional Bàsica en Arts Gràfiques férem un recorregut per les falles més importants d’Alzira, ciutat amb una important tradició fallera que la converteix en un referent a la nostra comunitat. Des de la indumentària fallera fins els espectaculars enllumenats dels carrers, els focs artificials i sobre tot els monuments fallers, mostren la part més autèntica de la cultura valenciana: creativitat, color, exageració i espectacularitat.

El procés que segueix una falla des de que l’artista dibuixa un esborrany fins que es planta el dia 15 de març requereix de moltes hores de treball i esforç, combinant tant l’artesania manual com les noves tecnologies. Normalment s’utilitza cartró pedra i fusta per representar escenes i personatges, sense estalviar la sàtira o fins i tot la burla, que poden arribar fins a 30 metres d’altura.

Per la seua majestuositat i la seua qualitat artística, a la ciutat d’Alzira destaquen les tres falles de secció especial: El Mercat, Plaça Major i Camí Nou. Enguany ha sigut el monument de El Mercat, amb el nom “La falla del sol naixent”, el que ha celebrat el primer premi gràcies a la seua imponent estructura central i els acabats en tots els seus ninots. Un monument en el qual la crítica local ha tingut un gran protagonisme, amb caricatures dels regidors de l’ajuntament.

D’altra banda, també poguérem veure part dels més de 60 monuments fallers grans i menuts que donen vida a la ciutat durant els dies previs a Sant Josep, que s’ompli de centenars de curiosos que volen admirar aquestes autèntiques obres d’art.

DSC_0006
DSC_0007
DSC_3707
Mes informació en la pagina web de la Parroquia: http://vl.parroquiacanals.com/autentiques-obres-dart-les-falles-dalzira/

Sé el primero en comentar

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.