Baldoví: “Votarem sí als pressupostos després d’haver aconseguit que siguen millors per a la ciutadania valenciana”

Baldoví: “Votarem sí als pressupostos després d’haver aconseguit que siguen millors per a la ciutadania valenciana”

El portaveu de Compromís, Joan Baldoví, ha anunciat que votarà a favor dels Pressupostos Generals de l’Estat (PGE) després de l’últim acord aconseguit entre la formació valenciana i el Govern, que “completa” el que van aconseguir abans de la presentació de l’esborrany de pressupostos:

“Després d’anys d’infrainversió i infrafinançament, hem aconseguit que els nous pressupostos siguen una mica més justos amb els valencians i valencianes”.

Després del nou acord s’augmenten les partides per a la cultura valenciana, en concret, per a la Fundació del Palau de les Arts, que passa de 895.000 euros a un milió, i l’Institut Valencià d’Art Modern (IVAM), que gairebé duplica el pressupost inicial passant de 261.000 euros a 400.000 euros.

A més, després de la negociació amb Compromís, el govern s’ha compromés a crear dues partides per a connexions ferroviàries, la millora de la línia de rodalia de Xàtiva- Alcoi, que rebrà 3 milions d’euros en els pròxims dos anys, i la construcció de la línia Aeroport d’Alacant-Elx Miguel Hernández pressupostada en 65 milions d’euros fins a
2024.

Baldoví s’ha mostrat satisfet amb el resultat de la negociació i ha recordat que el Govern ja va incorporar als comptes molts dels seus punts de l’acord d’investidura. “Aquests pressupostos ja van nàixer millors per a la ciutadania valenciana, ja que negociem que les inversions s’acostaren per primera vegada en la història al pes demogràfic del nostre territori. Negociarem més recursos per a la dependència i partides tan imprescindibles com l’assumpció del deute il·legítim de la Marina de
València, 367 milions del Corredor Mediterrani o 38 milions per al transport públic metropolità de València”.

Comenta la noticia

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.

Nº de visitas año 2021

  • 1.992.295 Visitas