Briones anuncia que l’Ajuntament de Xàtiva contractarà 99 joves a través de Avalem Joves Plus

Briones anuncia que l’Ajuntament de Xàtiva contractarà 99 joves a través de Avalem Joves Plus

– Avalem Joves Plus generarà 5.400 llocs de treball per a joves menors de 30 anys en tota la Comunitat

– Els contractes, d’un any de durada, es crearan en prop del 95% dels ajuntaments del territori valencià

València (23.05.18). Rocío Briones, directora general d’Ocupació i Formació, ha presentat les xifres provisionals de contractació del programa Avalem Joves Plus a Xàtiva. En un acte en què l’acompanyava l’alcalde del municipi, Roger Cerdà, i el tinent d’alcalde, Miquel Lorente, Briones ha anunciat que gràcies al pla del Servei Valencià d’Ocupació i Formació 99 joves, aproximadament, començaran a treballar a l’Ajuntament de Xàtiva.

Avalem Joves Plus és un programa de subvencions d’ocupació destinades a la contractació de persones joves, qualificades i no qualificades, per part d’entitats locals. Aquest programa del SERVEF té una triple finalitat: millorar l’ocupabilitat dels menors de 30 anys, proporcionar experiència laboral i posar en valor el talent jove a l’administració pública.

El programa generarà 5.400 llocs de treball per a joves menors de 30 anys en tota la Comunitat Valenciana i disposarà d’una inversió de més de 100 milions d’euros, finançats gràcies al Fons de Garantia Juvenil de la Unió Europea.

Els contractes, d’un any de durada, es crearan en prop de 520 ajuntaments de la Comunitat, al voltant del 95% dels consistoris del territori valencià. “És fonamental la col·laboració entre els ajuntaments i el Consell per posar en marxa amb èxit programes d’ocupació com aquest”, ha assenyalat la directora general d’Ocupació i Formació.

TOTAL SUBVENCIÓ SERVEF AVALEM JOVES :

1.549.409,76 €

Sumant les quantitats acumulades dels programes EMPUJU i EMCUJU, Xàtiva és la segona ciutat de la província de València en quantitat d’ajudes, només per darrere de la capital.

Amb aquesta subvenció, l’Ajuntament crearà 99 llocs de treballs.

DESTACAR QUE ELS SOL·LICITANTS HAN D’ESTAR INSCRITS EN EL SISTEMA NACIONAL DE GARANTIA JUVENIL (es tramita al SERVEF).

EMCUJU

TOTAL SUBVENCIÓ PROGRAMA EMCUJU 2018: 492.636, 96 €

La quarta ciutat de la província de València en quantitat d’ajudes (Per darrere de València, Sagunt i Gandia)

31 llocs de treballs creats

Selecció de personal a càrrec del SERVEF

Subvenció destinada a persones joves qualificades, majors de 16 anys, inscrites en el fitxer del Sistema Nacional de Garantia Juvenil en l’àmbit territorial de la Comunitat Valenciana, contracte en pràctiques, a jornada completa durant un període de 12 mesos.

Titulacions i treballs:

EMPUJU

COST TOTAL PROGRAMA EMPUJU 2018: 1.056.772,80 €

Segona ciutat de la província de València en quantitat d’ajudes, només per darrere de la capital.

68 llocs de treball creats.

Selecció de personal a càrrec del SERVEF

Subvenció destinada a persones joves majors de 16 anys, inscrites en el fitxer del Sistema Nacional de Garantia Juvenil en l’àmbit territorial de la Comunitat Valenciana.

Titulacions i treballs:

 • 2 monitors temps lliure.

 • 2 auxiliars ajuda a domicili.

 • 28 peons obra i construcció.

 • 20 peons agrícola/parcs i jardins.

 • 5 oficials construcció.

 • 2 oficials parcs i jardins.

 • 5 conserges.

 • Conductor bus.

 • Manteniment instal·lacions esportives.

 • Fontaner.

 • Electricista.

L’èxit d’Avalem Joves

La bona acollida d’Avalem Joves Plus ha motiu l’augment del pressupost destinat a aquest programa, com va anunciar el president de la Generalitat, Ximo Puig la setmana passada a la seu Servei Valencià d’Ocupació i Formació a València.

L’edició de l’any passat, Avalem Joves, va superar totes les expectatives de convocatòria i va ser un èxit, en donar feina a uns 3.400 joves. El pla de xoc del SERVEF contra la desocupació juvenil va rebre el reconeixement de la Unió Europea i la Comunitat Valenciana va ser l’única autonomia seleccionada per Brussel·les per exposar les experiències reeixides per a la integració social dels joves.

“Aquest tipus d’iniciatives han contribuït a que la desocupació juvenil a la Comunitad haja caigut per sota del 40% per primera vegada des de 2009”, ha explicat Rocío Briones. La línia actual del SERVEF és donar prioritat a les actuacions per a la integració laboral dels col·lectius amb més dificultats d’inserció, com és el cas dels joves. L’objectiu és generar un mercat laboral més inclusiu mitjançant la creació de polítiques focalitzades en grups específics.

Font: Ajuntament de Xàtiva

Comenta la noticia

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.

Nº de visitas año 2021

 • 1.991.318 Visitas