Pulsa «Intro» para saltar al contenido

Canals aposta per ser municipi autosuficient des del punt de vista energètic

Canals aposta per ser municipi autosuficient des del punt de vista energètic

Canals. -03.08.2022-  L’Ajuntament de Canals ha iniciat l’estudi per a la transició energètica local i la creació de comunitats energètiques al municipi.

Per aquest motiu, ha encarregat a una empresa experta en transició energètica i en la creació de comunitats energètiques de renovables un estudi sobre el potencial de producció d’energia fotovoltaica en la localitat.

La generació fotovoltaica permetrà als comerços i xicotetes empreses, llars i instal·lacions i serveis públics proveïts obtindre estalvis d’entre el 20% i el 40% en els seus costos energètics anuals, a més de minimitzar els impactes negatius en el medi ambient i dinamitzar l’economia i l’ocupació local.

“Aprofitar l’energia solar en les nostres llars i empreses permetrà estalviar en la factura de la llum i no dependre al 100% de les companyies elèctriques. Per això, és important que els ajuntaments prenguem la iniciativa per a crear les comunitats energètiques. Estem en un moment de canvi i cal aprofitar-lo”, apunten des del consistori canalí.

Per planificar la transició energètica local i la creació de comunitats energètiques el Consistori facilitarà al mes d’octubre una ferramenta als ciutadans i ciutadanes del municipi, a través del web de l’Ajuntament, anomenada “Mapa/Cadastre Solar”, la qual ens permetrà conéixer la informació de cadascuna de les cobertes del municipi.

Situant-nos damunt de cada edifici obtindrem dades sobre el seu ús (residencials, terciàries, industrials…), inclinació, metres quadrats, quantes plaques solars podria acollir, quina energia generarien, una estimació de la inversió i del període d’amortització d’aquesta. Gràcies a aquesta ferramenta, es poden prioritzar aquells sostres amb major potencial i que poden donar cobertura de manera eficient al major nombre d’usuaris. En definitiva es tracta d’una ferramenta que pretén empoderar a la ciutadania a l’hora de fer aquestes inversions que a més repercutirien en l’abaratiment de tributs com l’IBI (impost de béns i immobles), per un període de 2 anys.

Segons manifesta el regidor de l’Ajuntament de Canals Miquel Alventosa, “el que pretenem des del consistori és caminar cap a la creació de comunitats energètiques locals (CEL’s), amb la voluntat que siguen mixtes on l’ajuntament de Canals pose a disposició aquells sostres disponibles, instal·lacions de panells ja realitzats i participació en les mateixes CEL’s, on altres veïns i veïnes amb les seues instal·lacions o sense elles participar i formar-ne part”.

Amb aquestes accions l’Ajuntament de Canals s’aproxima a les exigències europees a l’hora de complir amb els objectius marcats per l’agenda 2030.

Sé el primero en comentar

Comenta la noticia

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.