Pulsa «Intro» para saltar al contenido

Canals aprova la moció de reiniciem i la pebrella per a la preservació del patrimoni local.

S’aprova per unanimitat la moció de reiniciem canals i l’associació cultural la pebrella per a la preservació del patrimoni local

L’ajuntament de Canals aprova una moció presentada per Reiniciem Canals per declarar Béns de Rellevància Local diferents elements culturals de la població

En la sessió plenària de l’Ajuntament de Canals, celebrada el passat dijous 26 de gener, es va aprovar, per unanimitat, una moció presentada pel Grup Municipal Reiniciem Canals en col•laboració amb l’Associació Cultura La Pebrella, per tal de mantenir i preservar el patrimoni cultural local.

A la moció es demana que es revise el catàleg de Béns de Rellevància Local que ja consten com a tal als arxius de la Conselleria de Cultura de la Generalitat Valenciana i que es prenguen les mesures adients per tal de preservar-los. Però sobretot, el que es pretén és que s’inicien les gestions per declarar Béns de Rellevància Local diferents elements culturals i patrimonials de la població, entre els quals es troben l’edifici conegut com el Molí de Ferri, situat en les instal•lacions de l’antiga fàbrica de Rodrigo Sancho, de les xemeneies industrials, dels plafons ceràmics de devoció popular que es troben dispersos pels carrers del municipi, així com de l’arquitectura de l’aigua, elements aquests últims tan genuïns de la població, entre els quals destaquen els llavadors, els partidors i les arcadetes. Es demana també que es prenguen mesures des del consistori per protegir, mentre dura el procés de declaració de Bé de Rellevància Local, els béns a què s’ha fet esment.

El portaveu de la formació, Vicent Tornero, afirma que “després d’uns temps en què el nostre poble ha deixat perdre massa elements del seu patrimoni artístic, pensem que és aquest un bon moment per assentar les bases que permeten fer ara les passes al contrari, cap a una política on mane la preocupació per la preservació i la posada en valor del nostre patrimoni cultural i històric, d’allò que ens fa únics i que ens identifica com a poble”.

D’aquesta manera, l’Ajuntament de Canals, amb la seua aprovació per unanimitat, fa una aposta per la cultura i haurà d’iniciar ara els tràmits adients per fer efectiva la Declaració de Béns de Rellevància Local dels diferents elements culturals que es demanen a la moció aprovada.

Des del col•lectiu Reiniciem Canals es mostren “orgullosos del treball que hem realitzat en l’elaboració d’aquesta moció, però sobretot orgullosos del treball que estem fent, portant endavant unes tasques d’oposició en positiu, proposant, col•laborant, participant, però també exigint i reivindicant”.

7 comentarios

 1. Francesc Tormo Francesc Tormo 1 de febrero de 2017

  Renato, tot el que dius son exageracions i escuses infundades. O ignorància. Pareix que no te interessa en absolut el patrimoni cultural de canalínes i canalins.

  • Francesc Tormo Francesc Tormo 1 de febrero de 2017

   A Canals sobren “trampas” i falten voluntats d’aconseguir un poble que respecte el seu passat. Per cert, coneixes l’alta sensibilitat dels francesos envers el seu patrimoni ?

 2. Cristobal Renato Martinez Dubourg Cristobal Renato Martinez Dubourg 29 de enero de 2017

  Más o menos lo que pasa con la Torre….. algo en el barrio de la Torre para realizar cambios arreglar fachadas, techos y hasta pintar la fachada…… es un gran problema…. a Valencia y a gastarte duros.

 3. Cristobal Renato Martinez Dubourg Cristobal Renato Martinez Dubourg 29 de enero de 2017

  Pues eso se pone que arde….. un bien privado ya no se puede tocar sin pasar por Valencia….. ya no depende de Canals…. más problema para el propietario….. si quieres pintar va arreglado los papeles que tiene que hacer…. eso sí si se cae a coste del Ayuntamiento….. acosté del contribuyente….

  • Francesc Tormo Francesc Tormo 1 de febrero de 2017

   Y ………. ara a protegir com cal el nostre patrimoni històric-cultural, deixant enrere la destrossa sistemàtica d’eixa història de Canals.

Comenta la noticia

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.