Pulsa «Intro» para saltar al contenido

Canals Celebra el Centenari Estellés amb una Programació Plena d’Activitats al llarg de l’Any

Canals, 07.03.2024 – La regidoria de Cultura de l’Ajuntament de Canals, liderada per Loli Sanchis, ha organitzat un ampli ventall d’activitats per a commemorar el centenari del reconegut poeta i periodista valencià Vicent Andrés Estellés. La celebració, que s’estendrà durant tot l’any, pretén retre homenatge a l’obra i figura d’Estellés, un dels més grans exponents de la literatura valenciana del segle XX.

Les activitats començaran aquest mes de març als centres educatius de Canals, on l’alumnat tindrà l’oportunitat de treballar amb el llibre ‘Canals’, publicat per Estellés en 1987. Gràcies a la col·laboració de l’Ajuntament, que facilitarà els exemplars necessaris, els estudiants podran aprofundir en la vida i obra de l’autor a través d’un recorregut per la seua producció literària i exposar els seus treballs en els centres escolars.

En abril, el doctor en Filologia Catalana, Joan Borja, oferirà una conferència divulgativa sobre la vida i obra d’Estellés, aportant una visió profunda i enriquidora sobre el poeta. A més, Paco Tormo, membre de l’associació cultural La Pebrella, guiarà un passeig pels carrers de Canals que van ser immortalitzats per Estellés en la seua obra. L’associació cultural també publicarà un reportatge especial sobre el llibre ‘Canals’ d’Estellés en la seua edició de novembre.

El mes de setembre serà el torn de la festa Estellés, que tindrà lloc al pati de l’escola Calixt III. Aquesta celebració inclourà lectures de poemes, un sopar de cabasset i un concert a càrrec del cantautor Andreu Valor, creant un ambient perfecte per a gaudir de la poesia d’Estellés en companyia.

Durant l’últim trimestre de l’any, es representarà l’obra teatral “Poseu-me les ulleres”, un espectacle biogràfic basat en els textos autobiogràfics d’Estellés i d’aquells que el van rodejar. Per a cloure l’any Estellés, el grup Sis veus oferirà un concert que fusionarà la música tradicional valenciana amb la poesia de l’escriptor, posant el punt final a un any de celebracions en honor a Vicent Andrés Estellés.

Amb aquesta programació, Canals es converteix en un punt de trobada per a tots aquells que desitgen recordar i celebrar l’obra d’un dels més grans poetes valencians, demostrant el compromís de la localitat amb la cultura i la literatura valenciana.

 

Sé el primero en comentar

Comenta la noticia

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.