Pulsa «Intro» para saltar al contenido

Canals celebra el Dia dels Parells amb benediccions, repartiment de llepolies i voltes al temple

Hui, en el marc de les festes de Sant Antoni, Canals ha celebrat el Dia dels Parells, una jornada plena d’activitats i tradicions que han començat a les 10 del matí amb la benedicció dels parells, festers, cuiros i bandera a la plaça Major de la localitat.

Els festers Bandera, Xavier Durá Soriano, i Cuiros, Juan Carlos Micó Calatayud, han eixit de la Plaça Major després de la benedicció del párroco del municipi, per a repartir joguets i regals per la població, en el popular acte dels Parells. Aquesta tradició, que es repeteix any rere any, ompli de joia tant a grans com a xicotets.

Aquesta jornada festiva, que té lloc cada 18 de gener, es dedica a llaurar a parells les terres de Sant Antoni. La devoció per la festa és tan gran que la llista d’espera per a inscriure’s en el registre dels qui algun dia ostentaran aquests càrrecs assoleix pràcticament els 100 anys de durada.

Per a finalitzar la jornada, els festers han realitzat les tradicionals voltes al temple parroquial, un acte que simbolitza el final de la celebració i que reuneix a tota la comunitat en un moment de recolliment i devoció.

Videos

Sé el primero en comentar

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.