Pulsa «Intro» para saltar al contenido

Canals celebra la processó de Sant Antoni amb la participació de centenars de veins

Canals, 17 de gener de 2024 – Canals ha celebrat aquest dimecres la processó de Sant Antoni, un dels actes més importants de les festes patronals de la localitat. La processó, que ha recorregut pels carrers principals de la població, ha comptat amb la participació de centenars de persones, entre elles els quintos d’enguany, que han estat els encarregats de portar l’imatge del sant.

Els quintos, que aquest any compleixen 21 anys, han estat preparant-se durant diverses setmanes per a l’ocasió a carrec de Fernando Martinez. La processó ha començat a l’església de Sant Antoni i ha recorregut els carrers de Canals. Els participants han anat en les seues respectives colles d’amics i, en alguns moments, han abandonat la processó per a entrar a casa d’algun amic i prendre alguna pasta típica de les festes o alguna mistela o casalla, sense parar de tirar vitols.

La processó ha arribat al final de la plaça de la presó on els portados han encarat al sant a una imatge de Sant Antoni que hi ha en la façana de una casa al carrer de Santa Clara, seguidament al convent de les clarisses, el sant ha saludat a les monges que l’han vist des dels ventanals del convent. La processó ha continuat el seu recorregut fins a arribar a la plaçeta del mercat, a l’altura de la cooperativa agrícola. Els portados s’han encarregat d’alçar les andes i de llançar un vitol a la imatge de Sant Antoni que hi ha a la façana de la cooperativa, el Casino Gran.

La processó ha continuat el seu recorregut i, durant el camí, s’han pogut sentir multitud de vitols llançats al sant o a la gent que participava en la processó. Finalment, la processó ha arribat a la plaça de l’església, on ha donat la volta a les últimes brases de la foguera que es va cremar la nit anterior en honor al sant patró.

Una vegada dins de l’església, els portados s’han encarregat de posar l’imatge del sant al seu lloc habitual, llançant un vitol final molt emotiu. A continuació, el rector de la parròquia ha pronunciat les últimes paraules abans de donar per finalitzada la processó.

La processó de Sant Antoni és un dels actes més importants de les festes de Canals.

Videos compartits a les xarxes socials de forma pública, credits a cada autor:

Sé el primero en comentar

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.