Pulsa «Intro» para saltar al contenido

Canals celebra la Setmana Contra la Violència de Gènere en commemoració del 25 de novembre

El Dia Internacional de l’Eliminació de la Violència contra la Dona fou aprovat per l’Assemblea General de les Nacions Unides en 1999 i es celebra anualment cada 25 de novembre en record de les tres germanes Mirabal que foren assassinades un 25 de novembre de 1960 en República Dominicana per ordre del dictador Rafael Leónidas Trujillo. Un any més l’Ajuntament de Canals es suma a tan important efemèride programant una setmana repleta d’activitats organitzades per les regidories de Benestar Social i d’Educació amb la col•laboració de l’EPA, centre que a més, serà seu d’alguns d’aquests actes.

El Centre Cultural Ca don José de Canals acollirà tres tallers per a la comunitat educativa de Canals que aniran des de les 9h fins les 18h, amb grups reduits d’aproximadament 25 alumnes; un sobre desigualtat dijous dia 23 dirigit a alumnes de 6é de primària i EPA; i altre sobre prevenció de violència de gènere el divendres 24 pensat per a alumnat de 4t de l’ESO, un grup de l’EPA i també per a un grup de dones del col•lectiu local de les Mestresses de Casa per a, més endavant, com a fase final, l’alumnat de l’ESO i de l’EPA tindran un altre per a prevenir el ciberassetjament entre els joves. El dia 25 tindrà lloc un dels plats forts de la programació, la xerrada “Mujer que no se rinde: lucha y habla” a càrrec de la fundació Amaranta, creada per les Religioses Adoratrices que l’any passat rebia el Premi Drets Humans Rei d’Espanya. Serà a les sis de la vesprada.

En les instal•lacions de l’EPA hi haurà curts/fòrum el dimarts 22 a les vuit de la vesprada i acte d’homenatge a les dones el dijous 24 a les dotze del migdia. Ací també es pot contemplar l’exposició de cartells contra la violència de gènere fins a l’11 de desembre.

En el que portem d’any 2016, 37 dones han sigut assassinades al nostre país per violència de gènere i hi ha altres 8 casos en investigació. 25 menors s’han quedat orfes; motius pel quals l’Ajuntament de Canals i l’EPA han sumat esforços encetant aquesta setmana de conscienciació i sensibilització amb l’objectiu de frenar aquesta lacra social.

Sé el primero en comentar

Comenta la noticia

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.