Pulsa «Intro» para saltar al contenido

Canals celebra l’entrada de la primera ‘soca’ per a la Foguera de Sant Antoni de 2020

La primera soca te més de 14 metres i va ser arrossegada per 9 fornits perxerons
Els veïns de Canals van inundar la passada nit la plaça Major amb la llenya que formarà part de la tradicional Foguera de Sant Antoni per a les festes de 2020.

Complint la tradició, amb les primeres campanades del dia 8 de desembre feia l’entrada a la plaça Major una espectacular reata de 9 fornits perxerons arrossegant una soca de més de 14 metres de llarg, a qui el seguien altra reata de similars característiques amb mes soques.

La primera soca i altres troncs que s’utilitzaran per confeccionar després la foguera els van arrossegar fins a la plaça de l’església amb cavalleries, com mana la tradició, pel que en l’activitat els canalins van treure al carrer molts animals.

Aquest acte es viu a la localitat com una festa i cada any acudeixen a participar moltes persones duent diferents vehicles per traslladar llenya i contribuir així a la realització de la foguera.

La llenya amb què es construirà la foguera és cedida desinteressadament pels propis veïns, que d’aquesta manera contribueixen al desenvolupament de la festa que té una llarga tradició.

Prèviament, a l’entrada de la població, concretament a la Torreta, s’havien ubicat les soques per ser enganxades pels perxerons canalins i vinguts de altres localitats que van fer l’entrada pel carrer “El Goleró” fins a la plaça en què està situat el temple parroquial Sant Antoni Abat.

A l’entrada dels primers troncs els van seguir altres més xicotets, tirats per tota classe de cavalleries com muls i ases als quals, finalment es va unir algun tractor, quedant aquesta plaça plena de llenya. Una vegada ubicats els troncs, els festers i festeres van començar a repartir els tradicionals fruits secs, cacauets, figues seques, pastissets de moniato, pastes, etc. juntament amb la “misteleta” entre la gran quantitat de veïns i visitants que van acudir a presenciar aquest acte, entonant els tradicionals “Vitols” al Sant Patró.

[print_gllr id=178377 display=short]

Sé el primero en comentar

Comenta la noticia

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.