Pulsa «Intro» para saltar al contenido

Canals commemora el dia de la Dona amb una Programació Especial del 4 al 14 de Març

Canals es prepara per a celebrar el Dia Internacional de la Dona amb una extensa programació que s’estendrà des del 4 fins al 14 de març de 2024. Durant aquestes dues setmanes, el municipi oferirà una gran varietat d’activitats culturals, esportives i de conscienciació per a destacar la importància de la igualtat de gènere i el paper de la dona en la societat.

Del 4 al 8 de Març
– L’Ajuntament acollirà l’exposició “Històries de Dones”, una mostra que posa en relleu les contribucions femenines al llarg de la història.

Dijous, 7 de Març
– A les 21.45h, el Cinema CdL presentarà “Papicha” al CC Calixte III, una pel·lícula que reflexiona sobre la lluita de la dona.

Del 8 al 10 de Març
– Edificis emblemàtics com l’Ajuntament, La Lloca i El Torreó s’il·luminaran de violeta, simbolitzant el suport a la igualtat de gènere.

Divendres, 8 de Març – Dia Internacional de la Dona
– De 9.30h a 13.30h, es disputarà el Torneig Interescolar de Bàsquet 3×3 Femení al Pavelló Ricardo Tormo.
– A les 12.00h, la Plaça de la Vila serà l’escenari de la lectura del manifest del 8M.
– A les 17.30h, Peroleres oferirà lectures feministes a La Lloca.
– A les 22.30h, el teatre “Abuela, ¿tú tienes sexo?” prendrà vida al CC Calixte III.

Dissabte, 9 de Març
– De 9.00h a 14.00h, el Taller Infantil Mosaic de la Dona Fallera captivarà als més joves al CEIP Calixte III.
– A les 19.30h, “La noche del cine mudo” amb el TAEC omplirà de música el CC Calixte III.

Diumenge, 10 de Març
– A les 11.00h, la Festa de la Dona inclourà una sessió d’instrucció i bachata, així com tallers per a totes les edats amb Peroleres i Projecte Latido Mariposas a l’Av. Vicente Ferri.

Dijous, 14 de Març
– A les 19.30h, Les Cervantines (CMFPA) emocionaran amb un recital de poesia al CC Calixte III.

Amb aquesta programació, Canals es compromet a oferir un espai de reflexió, aprenentatge i celebració, destacant la importància de la dona en la nostra societat i reafirmant el compromís amb la igualtat de gènere.

Canals commemorarà el Dia de la Dona amb un seguit d’activitats per a totes les edats

Canals. -01.03.2024-  La regidoria d’Igualtat de l’Ajuntament de Canals ha preparat diverses activitats dirigides a tots els públics per a commemorar el Dia de la Dona.

Del 4 al 8 de març estarà ubicada a l’entrada de la Casa Consistorial l’exposició fotogràfica “Històries de dones”, on es podran veure instantànies antigues de les dones canalines en el seu dia a dia.

El dia 8 de març es llegirà el manifest a les portes de l’Ajuntament a les 12 h. Però abans, de 9.30 h fins a les 13.30 h, al Pavelló Municipal es durà  a terme el I Torneig Interescolar femení de bàsquet 3×3, en el qual participaran les alumnes dels CEIP José Mollá, Vicent Rius, Calixte III i col·legi Cervantes. Per la seua banda, l’associació feminista Peroleres per la Igualtat realitzarà lectures feministes en la Lloca a partir de  les 17.30 h. Per a finalitzar el dia, tindrà lloc l’obra de teatre “Abuela, ¿tú tienes sexo?” amb Arantxa Lecumberri, Laura Bellés, María Martí i María Sorribes com a protagonistes.

El grup de teatre TAEC ha preparat per al dissabte 9 de març l’espectacle “La nit del cinema mut”, en el que el pianista Gerhard Gruber junt amb els i les integrants del teatre representaran escenes de pel·lícules del cinema mut amb música i interpretació.

Així mateix, el Club de Lectura ha programat per al dia 7 de març una projecció especial dedicat al Dia de la Dona amb la cinta algeriana “Papicha, sueños de libertad”.

Els actes del 8M conclouran el diumenge 10 amb una gran festa dedicada a la dona amb actuacions d’instruction i bachata i amb tallers diversos per a tots els públics a l’Avinguda Vicente Ferri a partir de les 11 h.

I per últim, el Centre de Formació de Persones Adultes de Canals ha donat a conéixer la seua programació destacant el recital de poesia a càrrec de Les Cervantines per al pròxim 14 de març a les 19.30 h al Centre Cultural Calixt III.

El regidor d’Igualtat, Edu Badal, comenta que “enguany hem volgut implicar a tota classe de públic perquè participe en els actes del 8M, així com a les diferents associacions del municipi perquè entre totes i tots ens conscienciem del significat d’aquest dia”.

Sé el primero en comentar

Comenta la noticia

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.