Pulsa «Intro» para saltar al contenido

Canals commemora la festivitat del 9 d’octubre amb un homenatge al rei Jaume I

Canals, 9 d’octubre de 2023 – La localitat de Canals es va vestir de gala per commemorar el Dia de la Comunitat Valenciana, el 9 d’octubre, en una jornada plena de fervor cívic i tradició. Un any més, els ciutadans es van unir en una celebració que va retre homenatge al rei Jaume I, figura emblemàtica de la història valenciana.

Des de l’Ajuntament de Canals, es va iniciar la festiva processó amb xirimiters, marcant l’inici de la commemoració. La música tradicional va ressonar pels carrers mentre els participants es dirigien a La Lloca, l’emplaçament emblemàtic on es va dur a terme l’acte d’homenatge al rei Jaume I.

En un gest simbòlic de respecte i gratitud, una corona de llorer va ser oferida al rei Jaume I durant la cerimònia. Aquest tribut és una manifestació del profund apreci que la comunitat de Canals té per la seua història i tradicions valencianes.

L’alcalde de Canals, Nacho Mira, va destacar la importància de mantenir viva la memòria històrica i cultural de la regió. Va subratllar que el 9 d’octubre és una data d’unió i orgull valencià, on es recorda el llegat de Jaume I i la seua contribució a la identitat de la Comunitat Valenciana.

La participació entusiasta dels ciutadans i el respecte a les tradicions valencianes van ser el segell distintiu d’aquesta celebració a Canals, que busca mantenir viva la flama del passat mentre mira cap a un futur ple de promeses per a la comunitat local.

Al acabar l’acte es va iniciar la tradicional volta en bici a Canals.

Sé el primero en comentar

Comenta la noticia

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.