Pulsa «Intro» para saltar al contenido

Canals crema la seua monumental foguera ‘La Senyora’

La monumental «Foguera» de Canals, anomenada ‘La Senyora’ i considerada la foguera més gran del món, ha sigut cremada en una cerimònia plena d’expectació i fervor. Aquest esdeveniment forma part de les festivitats en honor a Sant Antoni Abat, patró del municipi. La «Foguera» s’ha alçat amb els seus 15 metres d’altura en la Plaça Major de Canals. Enguany, s’han implementat mesures de protecció inèdites, com a resposta a l’incident de 2020 quan la foguera es va desplomar, encara que sense causar danys personals. Per a garantir la seguretat, es van tancar diversos carrers al pas per la vesprada, i es va reforçar la presència de la Guàrdia Civil i la Policia Local de Canals.

El president de la Generalitat, Carlos Mazón, va confirmar la seua presència en la «Cremà» de la Foguera en honor a Sant Antoni Abat. A més, aquest any s’ha recuperat una antiga tradició de col·locar una gran creu de Tau, un símbol representatiu de Canals, en el centre de la Foguera.

La cremada de la «Foguera» és un esdeveniment que atrau a nombrosos visitants i és un punt culminant de les festivitats de Sant Antoni a Canals. Malgrat els desafiaments i canvis en els últims anys, la tradició continua, demostrant la resiliència i l’esperit comunitari dels habitants de Canals.

La Foguera de Canals, que enguany ha rebut el nom de ‘La Senyora’, va ser així batejada en un emotiu homenatge a Ricardo Sánchez Calatayud, un veí molt estimat a la localitat que va faltar al març de 2022. El nom va ser triat per consens entre els festers de Sant Antoni i els muntadors de la pira, i prové del pasdoble «13 Banderes» compost per Óscar Sempere, en el qual hi ha una estrofa que diu: «Ja són les 9 / fa olor a Foguera / en mig de la plaça / reina la Senyora». Aquesta frase ha inspirat el títol de la pira

Videos de les xarxes socials.

Sé el primero en comentar

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.