Canals finalitza amb gran acollida el curs sobre pilota valenciana

Este pasat dimarts 14 de març va finalitzar, amb una gran acollida, la unitat didàctica de pilota valenciana que des de l’ajuntament s’ha oferit a les escoles de Canals per al seu coneixement i pràctica. Un total de 165 alumnes de diferents centres s’hi han beneficiat d’aquest curs. Una iniciativa que tenia com objectiu donar a conéixer i potenciar aquest esport, a l’hora que fer afició i fomentar la seua pràctica. A aquesta unitat didàctica «s’han inclòs ensenyaments sobre diferents tipus de material i modalitats de pilota (escala i corda, raspall i galotxa), com arreglar-se la mà, els fonaments tècnics i reglaments, elements que componen un trinquet, entre d’altres», ha remarcat el regidor de l’àrea, Ricardo Requena.

El Club de Pilota a Mà de Canals, a través del pilotari Manolo Sisternes, ha sigut l’encarregat de dirigir les sessions en coordinació amb els mestres d’EF i els tutors de 5é de primària dels diferents col•legis. «És una iniciativa molt bona que ajuda al fet que els xiquets coneguem el nostre esport i també al club de pilota per donar-se a conéixer i promocionar l’esport de la pilota al poble de Canals entre els més menuts», ha explicat Sisternes, qui també ha remarcat que des dels diferents col•legis «ha tingut molt bona acollida i s’han involucrat molt per poder preparar bé l’activitat».

El pilotaria canalí qui ha valorat molt positivament l’activitat ha assenyalat que als xiquets «els ha agradat molt i així ho fan arribar una vegada acaben de practicar la pilota. Passen un matí divertit i coneixen un esport que per a molts d’ells encara era desconegut», i ha subratllat que espera que l’any que ve «es puga repetir l’activitat i ampliar les sessions en cada cole».

Continuant amb este programa, huí s’enceta la proposta de treballar a les cinc escoles de Canals i també a l’EPA una unitat didàctica d’aproximació al folklore valencià a través de les danses Populars, música de rondalla, vestimenta i cançons autènticament tradicionals, de la mà del Grup de Danses Pensat i Fet de Canals.

Comenta la noticia

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.