Canals ha acollit una nova trobada de “Pilota a l’Escola”

A la població de Canals les trobades de “Pilota a l’Escola” han arribat al seu equador. La localitat de la Costera ha acollit per primera vegada una cloenda del programa educatiu “Pilota a l’Escola, una jornada lúdic-esportiva que s’ha celebrat al Poliesportiu Municipal, un recinte on la pilota valenciana té un paper fonamental, no debades hi ha un trinquet, i diversos frontons on es practica la modalitat reina del poble.

Al voltant de 350 xiquets i xiquetes vinguts dels centres educatius del voltant: CEIP Beato Jacinto Castanyeda de Xàtiva, CEIP Pare Moreno de Moixent, CEIP Beata Inés de Benigànim, CRA Escoles del Xúquer de Gavarda, Colegio Nuestra Señora de la Seo de Xàtiva, CEIP José Mollà de Canals, CEIP Pare Gumilla de Càrcer, CEIP San Juan Bosco de Cocentaina, CEIP Ausiàs March d’Albalat de la Ribera, i CEIP Cervantes d’Alcàntera de Xúquer. Durant tot el matí ha imperat principalment el joc del raspall que ha ompli’t les sis pistes de joc que s’han habilitat en el recinte esportiu.

Cal recordar que “Pilota a l’Escola” va començar a desenvolupar-se en el curs 2005-2006, i és un projecte de la Conselleria d’Educació, Investigació, Cultura i Esport que organitza la Federació de Pilota Valenciana, i en el qual participen tècnics de Pilota Valenciana, i jugadors i jugadores destacats d’Escala i Corda, Raspall i Llargues. En la fase final de Pilota a l’Escola col,labora activament des d’aquest any la Fundació Trinidad Alfonso amb l’aportació de material de marxandatge. A més, tots els participants han pogut degustar els productes Chufa-Vit degut a la col.laboració de l’empresa valenciana Mercader.

Comenta la noticia

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.